Teknoloji

WhatsApp macOS uygulamasına grup görüşmelerini getiriyor

whatsapp macos

WhatsApp, Apple’ın masaüstü işletim sistemi macOS için yeniden tasarlanmış yerel bir uygulama yayınladı. WhatsApp macOS uygulamasının yeni sürümü, grup video aramalarında en fazla sekiz kişiye, sesli aramalarda ise 32 kişiye kadar destek veriyor. Tüm bu özellikler, diğer platformlardaki uygulamada olduğu gibi uçtan uca şifreleme ile korunuyor.

WhatsApp’ın bu yeni macOS sürümü, kullanıcılara dosya paylaşımında kolaylık sağlıyor. Artık dosyaları sürükleyip bırakarak sohbetlere eklemek mümkün. Şirket, yeni tasarımın özellikle masaüstü ekranları için daha uygun bir kullanıcı arayüzüne sahip olduğunu belirtiyor. Yeni uygulama, macOS’un yerleşik Mesajlar uygulamasından çok şey ödünç alıyor. Örneğin, yeni mesaj simgesi, video ve sesli arama düğmeleri, emojiler ve sesli mesaj düğmeleri her iki uygulamada da benzer konumlarda yer alıyor.

WhatsApp macOS uygulaması App Store’a geliyor

Bu güncellemeyle birlikte, daha önce açık beta aşamasında olan uygulama şimdi herkes tarafından indirilebilir. Şu anda uygulamayı doğrudan WhatsApp’ın kendi sitesinden indirmeniz gerekiyor ancak Meta, WhatsApp macOS uygulamasının yakın zamanda macOS App Store’da da yer alacağını duyurdu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER