Teknoloji

WhatsApp Mac uygulamasının beta sürümü herkese açıldı

whatsapp mac
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

WhatsApp Mac uygulamasının yerel sürümünü bekleyenler, artık herhangi bir sınırlama olmadan uygulamanın beta sürümünü indirebilecek. Mac donanımı için optimize edilen yeni uygulama, Mac Catalyst ile geliştirildi. Böylelikle yeni uygulamanın mevcut web tabanlı uygulamadan daha hızlı ve verimli çalışması hedefleniyor.

WhatsApp’ın yeni Mac uygulamasında kullanıcıları üç panelli bir arayüz bekliyor. Bu arayüzün sohbetler, aramalar, yıldızlanmış ve arşivlenmiş mesajlar arasında geçişi kolaylaştıracağı ve tüm kişiler ile etkileşimleri bir bakışta görmeyi sağlayacağı belirtiliyor.

Apple’ın Catalyst platformu geliştiricilerin iOS uygulamalarını macOS’e taşımasını veya iki işletim sisteminde de çalışabilecek uygulamalar hazırlamasını sağlıyor. Bu da WhatsApp’ın yeni Mac uygulamasının tasarımının ve özelliklerinin iOS’e taşınmasını mümkün kılıyor. Meta’nın WhatsApp için çoklu cihaz desteğini genişleteceğini açıklamış ve bu da WhatsApp iPad uygulamasıyla ilgili dedikoduları körüklemişti.

WhatsApp geçtiğimiz yıl Windows 10 uygulamasının yerel versiyonunu çıkarmıştı. Bu uygulamanın çalışması için bir telefona ihtiyaç duyulmuyor. Bu uygulamasının hızı ve işleyişi itibarıyla Mac uygulamasına bir hayli benzediğini belirtmekte fayda var.

WhatsApp Mac uygulamasının beta sürümü sadece TestFlight üzerinden indirilebiliyordu

WhatsApp Mac uygulamasının beta sürümü daha öncesinde TestFlight üzerinden indirilebiliyordu. Ancak test kontenjanı oldukça sınırlıydı. Yeni tam beta sürümünü doğrudan WhatsApp’ın internet sitesi üzerinden indirmek mümkün.

İLGİLİ HABERLER