Manşetler

WhatsApp koyu renk modu üzerinde çalışmaya başladı

whatsapp koyu renk modu

Google kısa bir süre önce YouTube ve Android Mesajlar uygulamaları için koyu renk modu sunmaya başlamıştı. Şirket, Android’deki Telefon uygulamasına da koyu renk modunu getireceğini açıklamıştı. Bu kararma tercihi, başka geliştiricileri de etkilemişe benziyor. WABetaInfo’ya göre, WhatsApp koyu renk modu üstünde çalışıyor.

Söz konusu bilgiyi Twitter aracılığıyla paylaşan WABetaInfo, koyu renk modunun WhatsApp’ın hem iOS hem de Android uygulamalarına geleceğini belirtti.

WABetaInfo, WhatsApp‘ın en yeni APK’ları üzerinde yaptığı detaylı incelemelerle tanınıyor. Bu incelemelerde uygulamanın kodlarını tabir-i caizse “didik didik eden” WABetaInfo ekibi, bu kodlarda yeni özelliklere dair ipuçlarını keşfediyor. Dolayısıyla sitenin ortaya attığı bu iddianın güvenilir olduğu söylenebilir. Ancak WhatsApp’ın koyu renk modunu ne zaman kullanıcılarla buluşturacağı konusunda ortada somut bir işaret bulunmuyor.

WhatsApp koyu renk modu ile tanışmanın en hızlı yolu, uygulamanın beta testi kullanıcıları arasına katılmaktan geçiyor. WhatsApp Android uygulamasının mevcut beta sürümünde hâli hazırda koyu renk moduna rastlanmıyor. Ancak özellik hazır hâle geldiğinde bunun ilk olarak beta kullanıcılarına sunulacağı kesin görünüyor.

İLGİLİ HABERLER