Teknoloji

WhatsApp Koyu mod özelliği iOS ve Android için yolda

whatsapp hd fotoğraf gönderme

WhatsApp Koyu Mod özelliğini uzun zamandır test ediyordu. Özellikle Android versiyonu üzerinde çeşitli testler gerçekleştiriliyordu. Ayarlar sayfası üzerinden koyu modu etkinleştirme imkanı test amacıyla sunulmuştu. Şimdi bu tercihin kapsamı genişletilecek gibi görünüyor.

Koyu Mod, geleneksel kullanıcı arayüzünün renklerini tersine çeviriyor. Beyaz veya açık tonlardaki arka planın üzerinde gördüğümüz koyu yazıların yerine, siyah veya koyu tonlardaki arka planın üstüne eklenen beyaz renkli yazılar alıyor. Böylelikle kullanıcıların gözü daha az rahatsız oluyor. Aynı zamanda özellikle OLED ekranlı cihazlarda pil tasarrufu da sağlanıyor.

WABetaInfo sitesinin Koyu Modu WhatsApp üzerinde test edenlere dayandırarak verdiği habere göre, bu özellik Android uygulaması için çıkışa hazır. Mesajlaşma uygulamasının iOS versiyonuyla ilgili olarak da geçtiğimiz ay, kullanıcının iPhone Erişilebilirlik Ayarlarına dayanarak sunulacak iki farklı çeşidin olacağı söylenmişti. Şimdiyse Koyu Mod özelliğinin iOS versiyonunun biraz daha çalışmaya ihtiyaç duyduğu söyleniyor.

Koyu görünümün yanı sıra, iOS kullanıcılarının Düşük Veri Modu özelliğini etkinleştirebileceği söyleniyor. Bu etkinleştirildiğinde, kullanıcılar sesli mesajları otomatik olarak indirmeyecek. Bu da kullanıcının ağ verisi kullanımından tasarruf etmesini sağlayacak. Aynı zamanda Haptic Touch için de WhatsApp desteği geliyor. Bu özellik sayesinde bir kullanıcı uygulama simgesine hafifçe bastırıp bekleterek ek seçenekler görebilecek.

WhatsApp Koyu Mod özelliğinin nasıl çalışacağı önceden görülebilir

whatsapp koyu mod

Kullanıcılara WhatsApp’ta Koyu Mod özelliğinin nasıl görüneceğini test etmeye izin veren çeşitli hileler bulunuyor. Android 10 ile çalışan bir telefonda, sistem genelinde Koyu Mod özelliği açık olduktan ve WhatsApp beta programına kayıt yaptırdıktan sonra bu özelliğin nasıl çalıştığını görmek mümkün oluyor. Bir kişiye YouTube bağlantısı gönderirken QWERTY klavyeyi açıp videonun küçük resmine tıklayarak resim içinde resim görüntüsüne geçtiğinizde, koyu modun nasıl bir etki yapacağını görebilirsiniz. iOS uygulamasını kullananlar da WhatsApp Koyu Mod özelliğini mesajlaşma uygulaması üzerinden bir fotoğraf paylaşırken görebilirler.

Bir kez daha, Koyu Mod desteğinin WhatsApp’ın Android ve iOS uygulamasına geleceğini söyleyebiliriz.

İLGİLİ HABERLER