Teknoloji

WhatsApp Kanalları için anket özelliği test ediliyor

whatsapp geçiş anahtarı

WhatsApp özellik setini genişletmeye devam ediyor. Android uygulaması için hazırlanan en son beta sürümünde WhatsApp Kanalları içinde anket oluşturma özelliğinin test edildiği görülüyor. WhatsApp kullanıcıları birebir ve grup sohbetlerinde uzun süredir anket oluşturabiliyor.

Anket özelliğine Kanal sohbetlerindeki “ataş” ikonuna dokunarak ulaşılabiliyor. Burada kullanıcılar 12 yanıt seçeneği olan sorular sorabiliyor. Anket ikonu sarı yerine yeşil renkle gösterilse de, ana işlevde bir değişiklik söz konusu değil. Kanallar içinde yapılan anketlerde cevapların anonim olarak kaydedildiğini ve anket sahibinin bile yanıtları göremeyeceğini belirtmekte fayda var.

Tüm beta kullanıcıları bu özelliğe erişemiyor. Ancak özelliğin varlığı, genel dağıtımın çok da uzak olmadığı anlamına geliyor. Henüz bunun için kesin bir tarih verilmiş değil. WhatsApp’ın ilk etapta birkaç beta sürümünde daha testleri sürdürmesi muhtemel görünüyor.

whatsapp kanalları

WhatsApp Kanalları dışında başka özellikler için de yenilikler planlanıyor

WhatsApp Kanalları için anket özelliğinin test edilmesi, platformda test edilen tek yenilik değil. Mesaj biçimlendirmesi için yeni özelliklerin sunulması da planlanan değişiklikler arasında yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER