Teknoloji

WhatsApp çıkartma oluşturma aracını iOS uygulamasına getirdi

whatsapp ipad

WhatsApp iOS 17 ve sonrasında çıkan sürümlerle kullanılabilecek çıkartma oluşturma aracını dağıtıma çıkardı. Kullanıcılar hâlihazırda galeriden uygulamaya “sürükle bırak” yöntemiyle görsel taşıyarak çıkartma oluşturabilse de, yeni araçla birlikte çıkartmaların üstüne yazı veya çizim de eklenebiliyor veya farklı çıkartmaklar birleştirilebiliyor.

Mevcut bir görseli çıkartmaya dönüştürmek için WhatsApp’ın çıkartma tepsisini açmak ve ardından buradan “çıkartma oluştur” seçeneğine dokunarak galeriden görsel seçmek gerekiyor. Ardından özelleştirme süreci başlıyor. Kullanıcılar görselden belli yerleri kesebiliyor, üstüne yazı ve çizim ekleyebiliyor.

Ayrıca çıkartma tepsisini açarak daha önceden oluşturulmuş çıkartmaları düzenlemek de mümkün oluyor. Bunun için değiştirilecek çıkartmanın üstüne uzun basmak ve ardından “çıkartmayı düzenle” seçeneğini işaretlemek gerekiyor.

whatsapp ios

WhatsApp iOS 17 öncesi sürümlerde sadece düzenlemeye izin veriyor

WhatsApp’ın web sürümünde uzun süredir bir çıkartma oluşturma aracı mevcuttu. Ancak doğrudan mobil cihaz üzerinde bu çıkartmaları özelleştirebilmek çok daha pratik bir deneyim niteliği taşıyor. WhatsApp iOS 17’den eski sürümlerin yüklü olduğu iPhone’larda ise sadece çıkartma düzenlemeye izin veriyor. Android tarafında ise şimdilik sadece çıkartmalar görüntülenebiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER