Teknoloji

WhatsApp iPhone uygulamasında grup aramaları başlatmak kolaylaşıyor

whatsapp iphone

WhatsApp kısa süre önce Android uygulamasına uzun süredir beklenen Resim içinde Resim özelliğini getirmişti. Android kullanıcılarını sevindiren şirket, iPhone sahiplerini de unutmadı. WhatsApp iPhone uygulaması için hazırlanan son güncelleme, kullanıcıların grup aramaları başlatmasını kolaylaştırıyor.

Tasarımda yapılan değişiklikle birlikte grup sohbetlerinde ekranın sağ üst köşesindeki telefon ikonuna dokunulduğunda kullanıcıların karşısına sohbete dahil edilebilecek kişilerin listesi çıkacak. Ardından aramanın sesli mi yoksa görüntülü mü yapılacağına karar verilecek. Tüm seçimlerin yapılmasının ardından grup araması başlatılacak.

iPhone kullanıcıları, WhatsApp’ın Aramalar sekmesi üzerinden de yeni grup aramaları başlatabiliyor. Bunun için ekranın sağ üst köşesindeki yeni arama ikonuna dokunmak, ardından da açılan menü üzerinden grup aramaları seçiliyor. Burada da aramaya dahil edilecek kullanıcıların seçilmesiyle birlikte süreç tamamlanıyor.

WhatsApp ile kullanıcılar aynı anda dört kişiyi sesli veya görüntülü olarak arayabiliyor. Yeni tasarım şu an için WhatsApp iPhone uygulamasında kullanıma sunulmuş olsa da, kolaylık sağlayan yeniliklerin yakında Android’e de geleceği doğrulandı.

İLGİLİ HABERLER