Teknoloji

WhatsApp iPhone uygulaması için yeni ses kayıt özelliği

whatsapp iphone

WhatsApp iPhone uygulaması için dağıtıma çıkan son güncellemeyle birkaç aydır test edilen bazı özellikler tüm kullanıcılara açılıyor. Bu özellikler arasında en öne çıkan ise uygulamada sesli mesaj kaydederken kaydı durdurup daha sonra tekrar başlama yeteneği oluyor.

Söz konusu özelliğin testleri geçtiğimiz ekim ayında başlamıştı. WhatsApp sonunda özelliği tüm kullanıcılarla buluşturuyor. Aynı özelliğin masaüstü testlerinin de bir süre önce başladığını belirtmekte fayda var.

Güncellemenin getirdiği bir diğer yenilik ise iOS 15 ile ilgili. Artık WhatsApp’ın bildirimleri iOS 15’in Odak moduyla uyumlu çalışacak. Bu da seçilen kullanıcıların WhatsApp’tan gönderdiği mesajların iPhone’un Odak modu aktifken de ekranda gösterilebileceği anlamına geliyor.

Uygulamaya eklenen bir diğer yenilik ise mesaj bildirimlerinde mesajı gönderen kişinin veya mesajın geldiği grubun WhatsApp fotoğrafının da gösterilecek olması. Söz konusu özelliğin yolda olduğu daha önce ortaya çıkmıştı. Bu yeniliğin temelinde de Apple’ın iOS 15 işletim sistemi bulunuyor.

WhatsApp, iPhone uygulamasındaki bu yeniliklerin dağıtımının birkaç hafta sürebileceğini belirtti. Dolayısıyla tüm kullanıcıların bu yenilikleri hemen göremeyebileceğini hatırlatmakta fayda var.

İLGİLİ HABERLER