Teknoloji

WhatsApp iPhone uygulaması için yeni bir özellik yolda

whatsapp hd video

WhatsApp’ta yeni özellikler için yoğun bir mesainin yürütüldüğü söylenebilir. Servisteki görüntülü görüşmeler için katılımcı sayısı sınırı bir süre önce sekize çıkarılmıştı. Şimdi de WhatsApp iPhone uygulamasının beta sürümünde başka bir yeniliğin izine rastlandı. Bu yenilik, yolu bir süredir beklenen QR (karekod) okuma desteği. Söz konusu özelliğin iOS’in ardından Android üzerinde de WhatsApp kullanıcılarıyla buluşması bekleniyor.

Hâlâ beta aşamasında olan 2.20.60.27 numaralı sürüm, kullanıcıların iCloud’da yedeklenen sohbet geçmişlerini şifrelemelerini de mümkün kılıyor. Ancak yine de en önemli yenilik olarak QR kod desteği öne çıkıyor. Bu yeni özellik sayesinde kullanıcıların kendi kişisel QR kodlarını oluşturması ve bunu kişisel iletişim bilgilerini sunmak amacıyla başkalarına göndermesi de mümkün oluyor.

QR kodunun yanlış bir kişiyle paylaşılması durumunda kullanıcılar bu kodu sıfırlayabiliyor ve yeni bir kod oluşturabiliyor. Bu noktada QR kod paylaşımı sırasında telefon numarasının da paylaşıldığını ve bunun anonim bir iletişim olmadığını belirtmek gerekiyor.

whatsapp iphone qr kodWhatsApp iPhone uygulaması için hazırlanan bu son güncellemenin sunucu üzerinden dağıtıldığını, dolayısıyla tüm kullanıcıların QR kod desteğinden aynı anda yararlanmaya başlayamayacağını belirtmek gerekiyor. Yine de, WhatsApp’ın dağıtımı kısa süre içinde tamamlaması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER