Teknoloji

WhatsApp için gelen sesli mesajları yazıya çeviren özellik yolda

whatsapp hd video

WhatsApp’ın, alınan sesli mesajların transkripsiyonlarını sunacak ve söylenenleri yüksek sesle çalmak zorunda kalmadan kolayca okumanızı sağlayacak bir özellik geliştirdiği öne sürülüyor. WABetaInfo tarafından tespit edilen özellik şu anda iOS için geliştirilme aşamasında bulunuyor. iPhone kullanıcıları için WhatsApp Beta’ya ne zaman geleceği veya Android’de ne zaman sunulacağı ise şu an için belli değil.

WABetaInfo tarafından paylaşılan bir ekran görüntüsüne göre özellik, konuşma verilerini ana şirket Facebook’a değil, “isteklerinizi işlemek amacıyla” Apple’a göndererek çalışıyor. Bu verilerin “Apple’ın konuşma tanıma teknolojisini geliştirmesine de yardımcı olacağına” dair bir sorumluluk reddi var. Özellik henüz resmi olarak duyurulmadığı için “Apple’a gönderilen” verilerin nasıl güvence altına alınacağı belli değil. Şu anda sesli mesajlar WhatsApp’ın uçtan uca şifrelemesiyle korunuyor.

Sesli mesajlar, özellikle daha uzun bir mesaj göndermeniz gerekiyorsa ve yazacak durumda değilseniz, kullanışlı bir WhatsApp özelliğidir. Ancak bazen kulaklığı olmayan ve bir mesajı yüksek sesle dinleyebilecek durumda olmayan veya sesli mesajı bütünüyle dinlemek için zamanları olmayan alıcılar için sorunlara neden olabilirler. Transkripsiyonlar, insanların sesli mesajın içeriğini sessizce görmelerine veya daha sonra sesi karıştırmak zorunda kalmadan önemli ayrıntılara atıfta bulunmalarına izin verebilir.

WABetaInfo, transkripsiyonların oluşturulduktan sonra cihaza kaydedildiğini ve bir “Transkript” bölümünün bir mesajın belirli bölümlerine atlamayı kolaylaştırdığını belirtiyor. Bu, bir kayıtta söylendiği ana atlamak için bir kelimeyi tıklamanıza izin veren Google’ın Recorder veya Otter.ai gibi diğer otomatik transkripsiyon yazılımlarına benzerlik gösteriyor. WhatsApp sesli mesajlarını metne dönüştürmek şu anda yalnızca üçüncü taraf yazılımlar kullanılarak mümkün oluyor.

Şu anda, WhatsApp’ın Android uygulamasında eşdeğer bir özelliğin geleceğine dair belirti bulunmuyor. Ancak, WhatsApp’ın farklı uygulamaları arasındaki özellik eşliği düzeyi göz önüne alındığında, WABetaInfo, bunun da yolda olabileceğini tahmin ediyor.

İLGİLİ HABERLER