Teknoloji

WhatsApp’a HD fotoğraf ve video paylaşımı geldi

whatsapp hd fotoğraf gönderme

WhatsApp, fotoğraf ve video paylaşım konusunda önemli bir adım attı. Birkaç hafta önce Mark Zuckerberg, platforma yüksek çözünürlükte fotoğraf ve video paylaşım imkanının geleceğini haber vermişti. Çarşamba günü Meta şirketi, artık uygulamanın HD fotoğraf ve video paylaşımı konusundaki yeniliklerini tüm kullanıcılara sunduğunu doğruladı. Özellikle iş dünyasında daha rekabetçi hale gelmeyi amaçlayan WhatsApp, son zamanlarda bir dizi önemli güncelleme getirdi.

WhatsApp’ta HD kalitede paylaşım artık herkes için erişilebilir

WhatsApp sözcüsü Ellie Heatrick, The Verge sitesine gönderdiği açıklamada HD fotoğraf ve video özelliğinin global olarak kullanıma sunulduğunu ifade etti. Hatta şirket, bu yeni özelliği tanıtmak için daha önce beta testi kullananlara özel bir promosyon videosu bile yayınladı. Eğer fotoğraf veya video göndermeyi planlıyorsanız, ekranın üst kısmında, crop aracının solunda bir “HD” butonu göreceksiniz. Bu butonu seçtiğinizde, “Standart Kalite” veya “HD Kalite” seçenekleriyle karşılaşacaksınız. Eğer bu butonu henüz göremiyorsanız, uygulamayı güncellemeniz gerekebilir.

Daha önce WhatsApp kullanıcıları, sadece oldukça sıkıştırılmış kalitede görseller gönderebiliyordu. Bu da uygulamayı, iMessage gibi rakip servisler karşısında dezavantajlı bir pozisyona sokuyordu. Yeni HD fotoğraf ve video paylaşımı özelliği, bu açığı kapatabilir.

whatsapp hd fotoğraf gönderme

Meta şirketi, iş dünyasında daha etkin olabilmek için WhatsApp’a çeşitli yeni özellikler eklemeye devam ediyor. Örneğin, macOS için yerel bir uygulama versiyonu sunuldu ve bu versiyon, sekiz katılımcıya kadar video ve 32 katılımcıya kadar sesli aramaları destekliyor. Ayrıca ekran paylaşımı özelliği de platform için yeni olarak kullanıma sunuldu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER