Manşetler

WhatsApp, mesajlaşma platformunda HD kalitede fotoğraf gönderme özelliğini sunuyor

whatsapp hd fotoğraf gönderme

WhatsApp, bir süredir test ettiği, kullanıcılarına mesajlaşma platformu üzerinden yüksek kaliteli “HD” görüntüler gönderme imkanını sunmaya başlıyor. Meta CEO’su Mark Zuckerberg, Instagram’daki Meta yayın kanalı üzerinden, “WhatsApp’ta fotoğraf paylaşmak bir yükseltme aldı. Artık HD olarak gönderebilirsiniz” dedi.

Bu özellik önümüzdeki haftalarda dünya genelinde yayılmaya başlayacak. Böylece özelliğe sahip kullanıcılar, Android, iOS veya web üzerinden daha yüksek kaliteli ve yüksek çözünürlüklü görüntüler (muhtemelen orijinalinden sıkıştırılmış) gönderebilecek ve her platformda bu görüntüleri alan kişiler, buna işaret eden küçük bir simge görecek. Meta’ya göre, HD videolar için destek yakında geliyor.

WhatsApp’ta HD ikonuyla yüksek kalite

Kullanıcılar, yeni özelliğe sahip olduklarında, bir mesaj dizisine bir görüntü eklerken “HD” dişli simgesini görecekler. Öncelikle WABetaInfo tarafından paylaşılan beta sürümlerinde görüldü. Yayın, özelliğin öncelikle iOS için 23.11.0.76 ve Android için 2.23.12.13 sürümlerinde beta testçilerine geldiğini belirtti.

WABetaInfo’nun gösterdiği örnekte, HD simgesine dokunduktan sonra “fotoğraf kalitesi” menüsü görünüyor. Standart kalite (1600 x 1052) ve HD kalite (4096 x 2692) olmak üzere iki çözünürlük seçeneği sunuyor. Meta, görüntülerin genel olarak ne kadar sıkıştırılacağı ve Apple’ın iMessage veya diğer rekabet eden platformlarla gönderilen görüntülere kıyasla nasıl görüneceği konusunda özel bir bilgi vermedi. Daha yüksek kaliteli görüntüler de aynı WhatsApp uçtan uca şifreleme varsayılanlarının altında olacak.

Yavaş bağlantılarda, alıcılar standart kaliteli sürümü tutmayı veya HD’ye yükseltmeyi seçebilecekler. Ayrıca, grup sohbetinde fazla sayıda görüntü aldıktan sonra telefonunuzdaki depolama alanını temizleme ihtiyacını geciktirmek için standart kalite gönderimi göndericiler için varsayılan olmaya devam edecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER