Manşetler

WhatsApp HD fotoğraf paylaşımı için yeni bir özellik getiriyor

whatsapp kanallar

WhatsApp, kullanıcıları platformuna bağlı tutmak için pek çok faydalı özellik üzerinde çalışıyor ve hizmetlerini geliştiriyor. Şirket, uygulamanın stabil sürümü için sohbet kilidi, anketler, telefonlar için çoklu cihaz desteği ve daha fazlası gibi özellikleri yeni yeni yayımladı. WhatsApp’ın beta sürümleri için yeni bir sohbet düzeni, ekran paylaşımı, kullanıcı adları ve diğer özellikler sunuldu. Şimdi ise uygulamadaki fotoğraf paylaşım deneyimini geliştiriyor. İşte tüm detaylar.

WhatsApp sonunda kişilere yüksek kaliteli fotoğraflar gönderme seçeneği sunuyor. WaBetaInfo tarafından paylaşılan ekran görüntüleri, bir kullanıcının herhangi biriyle büyük bir görüntü dosyasını paylaşmayı denediğinde, uygulamanın fotoğraf paylaşım penceresinin üstünde bir HD kalite simgesi gösterdiğini gösteriyor. Bu simgeye dokunarak görüntünün kalitesini – standart veya HD kalite – seçebilirsiniz.

WhatsApp HD fotoğraf gönderme nasıl kullanılır?”

whatsapp hd fotoğraf gönderme

İlginizi çekebilir

HD kalite seçeneği, yalnızca WhatsApp’tan büyük bir dosya göndermeye çalıştığınızda görünür. Şu an için WhatsApp’ın hangi görüntü boyutunu büyük dosya olarak kabul ettiği bilinmiyor, ancak dosya boyutunun küçük olduğunu biliyoruz, o zaman HD fotoğraf seçeneği mevcut olmayacak.

Ayrıca, özelliğin şu anda yalnızca Android ve iOS’un beta sürümünde göründüğünü, stabil sürümünün henüz almadığını unutmayın. Yani, WhatsApp’ın beta sürümünü kullananlar bunu kullanabilecek.

WhatsApp, fotoğrafları orijinal kalitelerinde göndermiyor ve hala bir miktar görüntü sıkıştırması yapıyor. Bu, kullanıcılar için hayal kırıklığı yaratabilir, ancak en azından bireylere ve gruplara daha iyi kalitede fotoğraflar gönderebilmektesiniz.

WhatsApp’taki herhangi bir fotoğraf için varsayılan seçenek her zaman “Standart kalite” olarak ayarlanmıştır. Bu, kullanıcıların mesajlaşma uygulamasında büyük bir görüntü dosyasını paylaşmak istediklerinde her seferinde HD seçeneğini seçmeleri gerektiği anlamına gelir.

Paylaşılan fotoğrafın HD kalitede olup olmadığını anlamak mümkün olacak çünkü WhatsApp, yüksek kaliteli fotoğrafları paylaştıktan sonra üzerine yeni bir etiket yerleştirecek.

Özellik videoları desteklemez, bu demek oluyor ki bir kişi yalnızca uygulamadaki belge seçeneğini kullanarak daha iyi kalitede videolar gönderebilecek.

Yeni HD kalite özellik, durum güncellemelerinizde paylaştığınız fotoğraflar için mevcut değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER