Teknoloji

WhatsApp grup video görüşmelerinde kişi sınırını artıran güncelleme yolda

whatsapp hd video

Birkaç gün önce WhatsApp’ın grup video görüşmelerindeki kişi sayısı sınırını yükselteceği haberleri gelmişti. Şimdi bu yeni katılımcı sınırı hayata geçirilmeye başlandı.

WhatsApp’ın yeni özelliği video görüşme uygulamalarına olan bağlılığın arttığı bir zamanda geldi. Dünyanın dört bir yanında birçok insan evden çalışıyor veya eğitim alıyor. Sevdikleriyle de video görüşme platformları üzerinden erişim kurabiliyor. Daha önceleri WhatsApp video görüşmesinde sadece dört kişinin aynı anda bulunmasına izin veriyordu.

WABetainfo tarafından verilen habere göre, WhatsApp grup vide görüşmelerindeki katılımcı sınırını dörtten sekize çıkardı. WhatsApp, kullanıcılara bir grup video görüşmesine sekiz kişiyi eklemeye izin veren özelliği de kullanıma sundu. Özellik öncelikle iOS ve Android beta versiyonlarını kullananlara dağıtılacak.

Yeni özelliği test etmek isteyen bir kullanıcının TestFlight iOS üzerinden 2.20.50.25 güncellemesini edinmesi gerekiyor. Android kullanıcıları da Google Play üzerinden 2.20.133 beta sürümünü indirmeleri gerekiyor. Bir grup video görüşmesinde sekiz katılımcının bulunması için her bir katılımcının bu yeni özelliği destekleyen sürümü çalıştırması gereksinimler arasında yer alıyor.

WhatsApp ile grup video görüşme nasıl gerçekleştirilir?

WhatsApp ile grup video görüşme işlemini gerçekleştirmenin farklı yolları var. Aşağıda bu yollara kısaca değiniyoruz:

  1. WhatsApp’ı açın ve sohbet etmek istediğiniz grubu seçin ve ardından Ara düğmesine dokunun. Grubunuzda yalnızca sınırdaki kadar veya altında katılımcı varsa, WhatsApp doğrudan aramayı başlatır. Ancak gruptaki katılımcıların sayısı izin verilen grup video görüme kişi sayısından fazlaysa, WhatsApp hangi kişileri eklemek istediğinizi sorar. Ancak, kişilerinize kaydedilmemiş katılımcılarınız varsa, WhatsApp onları grup aramasına eklemez.
  2. Grup araması başlatmanın başka bir yolu da Aramalar sekmesini açıp Ara düğmesine dokunup burada sağlanan Yeni grup araması seçeneğini tercih etmektir. Ona dokunduğunuzda, aramanıza eklemek istediğiniz kişileri seçme seçeneği sunulur. Bütün bunlar bir grup oluşturmadan bile yapılabilir.
  3. Görüntülü grup araması başlatmanın en kolay yolu ise, yeni bir grup oluşturmak ve sohbet etmek istediğiniz katılımcıları eklemektir. Bu şekilde, her arama yaptığınızda kişiyi manuel olarak eklemek zorunda kalmadan arama düğmesine dokunduğunuzda grup araması otomatik olarak başlar.

WhatsApp sekiz kişinin katılabildiği grup görüntülü görüşme özelliğini öncelikle beta olarak sunuyor. Ancak şirketin fazla zaman geçmeden bu özelliği WhatsApp Android ve iOS kullanıcılarına sunacağını tahmin ediyoruz.

İLGİLİ HABERLER