Manşetler

WhatsApp grup video görüşme özelliği tüm kullanıcılara sunuldu

whatsapp iphone
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

whatsappFacebook’un mayıs ayında düzenlediği F8 geliştirici konferansında WhatsApp, bu yılın ilerleyen aylarında grup görüşmelerine hem ses hem de video desteği getireceğini açıklamıştı. Şimdi WhatsApp, bu özelliğin dünya çapındaki tüm iOS ve Android kullanıcıları için kullanıma sunulduğunu duyurdu.

WhatsApp grup görüşme özelliği sayesinde aynı anda en fazla dört kişi görüşebilecekler. Bu kişilerin nerede olduklarının herhangi bir önemi bulunmuyor.

Şirket, bu özelliği mükemmel olmayan ağ koşullarında bile düzgün çalışacak biçimde optimize ettiğini söylüyor. Böylelikle bir arkadaşınızla ya da aile bireyinizle, o çok ücra bir köşede olsa bile, internet bağlantınızın olduğu her durumda görüşme yapabileceksiniz. Görüşmeler, tıpkı yazılı mesajlaşmalarda olduğu gibi uçtan uca şifreli olacak.

Bu yılın başlarında WhatsApp, 1.5 milyon aylık aktif kullanıcı sayısına ulaştığını açıklamıştı. Bu da grup görüşme özelliğini kullanabilecek birçok kullanıcının olacağını gösteriyor. WhatsApp video sohbet özelliğini 2016’da, sesli görüşme özelliğini ise 2014’te çıkarmıştı. Şu anda kullanıcılar günde toplam 2 milyar dakikayı telefonda konuşarak geçiriyor.

İLGİLİ HABERLER