Teknoloji

WhatsApp’e grup video görüşmeleri ve çıkartmalar geliyor

whatsapp çıkartmalar

whatsapp çıkartmalar

WhatsApp ile ilgili bazı değişiklikler, ana şirket Facebook’un geleneksel F8 geliştirici konferansında duyuruldu. WhatsApp’a da aralarında çıkartmalar ve işletmeleri hedefleyen uygulama özelliklerinin de bulunduğu birtakım yenilikler geliyor. Mesajlaşma platformu grup video görüşmelerini önümüzdeki aylarda ekleyecek.

WhatsApp direktörü Mubarik Imam, anlık mesajlaşma servisine gelecek yenilikler hakkında bilgi verdi. Imam, grup video görüşmelerinin nasıl işleyeceğini fazla detaylandırmadı, ancak gösterimi yapılan örnekten, toplu görüşmelere aynı anda dört kişinin katılabileceği anlaşılıyor. Yönetici, WhatsApp’ın şu anda 450 milyonun üzerinde günlük kullanıcısının olduğunu, her gün servis üzerinden 2 milyar dakikanın üstünde sesli ve görüntülü görüşmenin yapıldığını da belirtti.

Ayrıca WhatsApp, eklenecek çıkartmalar ile Facebook Messenger ve WeChat gibi diğer mesajlaşma uygulamalarının izinden gidiyor. Ayrıca üçüncü taraf şirketlere de kendi çıkartma koleksiyonlarını geliştirme imkanı tanıyacak.

Son olarak WhatsApp, işletmelere yönelik adımlarını sıklaştırıyor. Bu yılın başlarında Android tarafında İşletmeler için WhatsApp uygulamasını çıkarmıştı ve bu uygulama şu anda ücretsiz olarak dağıtılıyor. Ancak uygulamanın daha fazla özelliği için büyük markalardan ücret alınabileceği ve böylelikle onların daha fazla müşteriye ulaşıp daha fazla gelir elde etmelerine kapı açılabileceği tahmin ediliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER