Manşetler

WhatsApp görüntülü arama özelliğini sonunda kullanıma sunuyor

whatsapp goruntulu aramaWhatsApp son aylarda çeşitli yeni özellikleri kullanıma sunmuştu. Ancak pek çok WhatsApp kullanıcısı görüntülü arama özelliğinin yolunu gözlüyordu. Bazı kullanıcılar geçtiğimiz mayıs ayında özelliği kısa süreliğine de olsa deneyimleme fırsatını yakalamıştı. Geçtiğimiz ay ise Android’de daha geniş bir kullanıcı kitlesi WhatsApp ile görüntülü arama yapma imkanına kavuşmuştu. WhatsApp görüntülü arama özelliğini bugünden itibaren iOS, Android ve Windows platformlarındaki tüm kullanıcılarına ulaştıracağını açıkladı.

Özellik kullanıma sunulduğunda sohbet ekranında bulunan telefon ikonuna dokunulduğunda kullanıcıların karşısına iki seçenek çıkacak. Bu seçeneklerden biri sesli arama, diğeri ise görüntülü arama gerçekleştirmeyi sağlayacak. Özelliğin daha önce gerçekleştirilen testlerinde Wi-Fi üzerinde ses ve görüntü kalitesinin mükemmele yakın olduğuna dikkat çekilmişti. Mobil veya daha yavaş bir geniş bant bağlantıda ise aynı kaliteyi yakalamanın mümkün olmayabileceği belirtilmişti.

WhatsApp görüntülü arama ile FaceTime ve Google Duo’ya rakip oluyor

Facebook’un bir diğer mesajlaşma uygulaması Facebook Messenger, 1,5 yılı aşkın bir süredir görüntülü arama imkanı sunuyor. Ancak diğer popüler mesajlaşma uygulamalarının çoğu bu özellikten yoksun durumda. WhatsApp görüntülü arama özelliğiyle birlikte Apple’ın FaceTime servisi ve Google’ın geçtiğimiz yaz yayınladığı uygulaması Duo’ya da rakip oluyor. WhatsApp ve Microosft’un mesajlaşma servisi Skype arasındaki rekabetin sahası da görüntülü aramanın eklenmesiyle biraz daha genişliyor. Geniş kullanıcı tabanıyla WhatsApp’ın bu konuda elinin biraz daha kuvvetli olması muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER