Teknoloji

WhatsApp daha fazla gizlilik seçeneğini sunmaya hazırlanıyor

whatsapp resim içinde resim modu
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

WhatsApp, mesajlaşma servisi üzerindeki profilinizi kimin görebileceği konusunda size daha fazla kontrol sağlamak için bazı gizlilik seçenekleri sunuyor. Değişiklikler sayesinde profil resminizi, “hakkında” bilgilerinizi, durumunuzu ve “son görülme” zamanınızı kimlerin göreceğini seçme şansı sunar.

XDA Developers‘a göre bu ayarlar bir süredir test ediliyor, ancak kullanıma sunulması için gerekli onay verildikten sonra artık tüm WhatsApp kullanıcılarına açık olacak.

Her koşulda, WhatsApp’ın kendi güncellenmiş yönergelerine göre, bilgilerinizi kimlerin görebileceğine ilişkin şu kategoriler arasından seçim yapabilirsiniz: Herkes, kişi rehberinizdeki herkes, seçtiğiniz belirli kişiler dışında kişilerinizdeki herkes veya hiç kimse.

Bu, kendinizi tamamen gizli tutmanıza veya bilgilerinize sahip olacak kadar güvendiğiniz kişilerden oluşan bir kişi listesi oluşturmanıza olanak tanır. Bu, WhatsApp’ın ayrıntıları paylaşma konusunda biraz fazla liberal olduğunu düşünen herkes için hoş bir değişiklik olacaktır.

Özellik kullanıma sunulduğunda, uygulamanın en son sürümünün Ayarlar menüsünde, Hesap > Gizlilik altındaki yeni seçenekleri bulabileceksiniz.

İLGİLİ HABERLER