Teknoloji

WhatsApp ekran paylaşımı özelliğinin beta testi tamamlandı

whatsapp ekran paylaşımı

WhatsApp ekran paylaşımı özelliğinin beta testleri geçtiğimiz aylarda başlamıştı. Testlerin tamamlanmasıyla birlikte özellik sonunda tüm kullanıcılara açılıyor. Ekran paylaşımı özelliğiyle WhatsApp; Zoom, Google Meet ve Microsoft Teams gibi video konferans uygulamalarıyla aynı çizgiye yerleşiyor.

WhatsApp kullanıcıları paylaş ikonuna dokunarak görüntülü görüşmeler sırasında tüm ekranlarını veya spesifik bir uygulamayı paylaşabilecek. Buna ek olarak, artık mobil cihazlardaki görüntülü görüşmelerde telefonu yatay modda kullanmak da mümkün olacak.

Meta’nın basın açıklamasında bu özelliğin iş belgelerini paylaşmak, aileyle fotoğraflara bakmak, arkadaşlarla tatil planlamak ya da alışveriş yapmak ya da dede ve ninelere teknolojik destek vermek için kullanılabileceği belirtildi. WhatsApp daha önce de Signal, Telegram ve Discord gibi servislerle rekabet adına video notları ve anketler gibi özellikleri kullanıma sunmuştu.

WhatsApp ekran paylaşımı özelliğini iOS, Android ve Windows’ta test etmişti

Ekran paylaşımı özelliğinin beta testleri yukarıda da belirttiğimiz gibi daha önce başlamıştı. İki aydır devam eden testler WhatsApp’ın iOS, Android ve Windows platformlarında gerçekleştiriliyordu. Şirket tarafından verilen bilgiye göre, WhatsApp kullanıcıları bu üç platformda da ekran paylaşımı özelliğinden yararlanabilecek.

WhatsApp ekran paylaşımı özelliğine ek olarak iOS ve Android uygulamaları için sunduğu yatay mod özelliğiyle de kullanıcılara “daha geniş ve kapsayıcı bir paylaşma deneyimi” vadediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER