Teknoloji

WhatsApp’ta e-posta ile doğrulama özelliği test ediliyor

whatsapp web

Meta’nın sahibi olduğu WhatsApp, gizlilikle ilgili olanlar da dahil olmak üzere bir dizi beklenen ve yenilikçi özelliği aktif olarak sunuyor. Bu eklemeler uygulamanın güvenliğini önemli ölçüde artırıyor ve geçen bir veya iki yıla kıyasla uygulamayı daha güvenli hâle getiriyor. Google Play Beta Programı aracılığıyla 2.23.18.19 sürümüyle erişilebilen en son güncellemede, kullanıcıların e-posta adreslerini doğrulamaya yönelik bir özellik geliştiriliyor. Bu özellik daha önce fark edilmiş olsa da gelişim aşamasından dolayı ayrıntılar sınırlıydı.

WABetaInfo sitesi tarafından paylaşılan bir ekran görüntüsü, e-posta doğrulama ekranını gözler önüne seriyor. Bu özelliğin nası işleyeceğine dair detaylar henüz tam olarak bilinmese de, kullanıcılara e-postalarını onaylayarak hesaplarına erişim için ekstra bir yöntem sunulacağı anlaşılıyor.

Özelliğin kullanımı alanı çok geniş olabilir. SMS sorunları nedeniyle oturum açamayanlar, telefonunu ya da SIM kartını kaybedenler ya da SMS’in güvenilir olmadığı bir bölgede olanlara bu e-posta doğrulaması yardımcı olabilir. Bu özelliğin kullanımı isteğe bağlı olacak. Kullanıcılar sohbet yedeklemeleri için zaten Google hesaplarını kullanıyorsa veya iki adımlı doğrulamaya sahipse e-postaları otomatik olarak doğrulanabilir. Kullanıcıların e-posta adresleri listelerindeki kişilere gösterilmeyecek.

whatsapp

WhatsApp için başka yenilikler de yolda

Beta aşamasında geliştirilmekte olan e-posta doğrulama özelliğinin gelecekte kararlı bir güncelleme olarak sunulması bekleniyor. Bunun yanı sıra WhatsApp, son beta güncellemesinde aramalar sırasında IP adreslerini gizleme, orijinal kalitede fotoğraf ve video paylaşımı sunma ve arama arayüzünü geliştirme gibi diğer iyileştirmeler üzerinde de aktif olarak çalışıyor.

İLGİLİ HABERLER