Teknoloji

WhatsApp çoklu cihaz desteğinin çıkışı yakın

WhatsApp çoklu cihaz desteği ve iPad uygulaması için geri sayım başladı

WhatsApp kullanıcılarının beklediği özelliklerden biri olan çoklu cihaz desteğinin hazırlandığı bir süre önce ortaya çıkmıştı. Bu özellik sayesinde WhatsApp kullanıcılarının bir hesaba dört cihazdan erişebilmesi mümkün hâle gelecek.

WABetaInfo sitesinde yer alan habere göre, WhatsApp’ın bir süredir üzerinde çalıştığı bu özelliğin hazır hâle gelmesi, altta çok fazla çalışma gerektirdiği için biraz zaman alıyor. Ancak en son habere göre, çoklu cihaz desteğini kullanıcılara getirecek olan güncellemenin çıkışı yaklaşıyor. Kullanıcılar WhatsApp’ın en son beta sürümüyle birlikte bu özelliği test edebiliyor.

WhatsApp’ın bağlı cihaz özelliğiyle kullanıcıların onay verdikleri tüm cihazlarda WhatsApp’a tıpkı web veya masaüstü uygulamasını kullanır gibi erişebilmesi bekleniyor. Ancak burada farklı olarak “ana cihaz” olarak belirlenen telefonun internete bağlı olması gibi bir koşulun da aranmayacağını vurgulamakta fayda var.

WhatsApp çoklu cihaz desteği için testler bir süre daha devam edecek gibi görünüyor. Bu süreçte desteğin farklı özelliklerle geliştirilmesi de sürpriz olmayacaktır. Yapılan çalışmalar sayesinde WhatsApp’ın daha kullanıcı dostu bir platforma dönüşeceği de söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER