Manşetler

WhatsApp çoklu cihaz desteği ve iPad uygulaması için geri sayım başladı

WhatsApp çoklu cihaz desteği ve iPad uygulaması için geri sayım başladı

Facebook’un sahibi olduğu WhatsApp, eşzamanlanmış sohbet geçmişli çoklu cihaz desteği üzerinde çalışıyor. WABetaInfo’nun haberine göre, WhatsApp aynı hesabı birden fazla cihazda kullanma imkanı üzerinde testler yapıyor. Bunun yanı sıra bir iPad uygulamasına yönelik çalışmalar da bulunuyor.

WhatsApp şu anda çoklu cihaz desteğini WhatsApp Web üzerinden sunuyor. WhatsApp Web ise bir telefon hesabına bağlı olarak çalışıyor.

WhatsApp Web, bir telefonun açık olmasını ve web’e bağlı olmasını gerekli kılıyor. Ancak çoklu cihaz desteğinde ise telefona sürekli bağlı kalınması gerekmeyecek. Ayrıca kullanıcılar WhatsApp hesaplarını farklı cihazlarda aynı anda kullanabilecekler.

Yeni çoklu cihaz desteğinin dedikoduları aylardır yapılıyordu. Bu özellik kapsamında sohbet geçmişinin eşzamanlanması da yer alacak. Bu sayede WhatsApp kullanıcıları mesajlarını cihazlar arasında eşleştirebilecekler.

Ayrıca WABetaInfo, WhatsApp’ın uzun zamandır söylentileri ortalıkta dolaşan iPad uygulamasını da çıkaracağını haber veriyor. Çoklu cihaz desteğiyle birlikte iPad uygulaması da hazır olacak.

WhatsApp’ın şu anda 2 milyarı aşkın kullanıcısı bulunuyor. Son aylarda hızlı şekilde yayılan mesajların iletilmesinin sınırlandırılması gibi özellikleri getirmişti. Aynı zamanda geçen hafta da, kullanıcıların mesajlaşma servisi üzerinden yayılabilecek yanlış bilgilerin önüne geçmesine yardımcı olacak arama özelliği gelmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER