Teknoloji

WhatsApp çoklu cihaz desteği testini iOS’e taşıdı

whatsapp kişi engelleme

WhatsApp çoklu cihaz desteği bir süredir test ediliyor. Şirket sonunda bu özelliği iOS uygulamasının beta versiyonuna da getirdi. Çoklu cihaz desteğiyle kullanıcıların macOS veya Windows uygulaması, Facebook Portal veya WhatsApp’ın web uygulaması üzerinden telefonları olmadan WhatsApp’a erişmesi mümkün oluyor. Ancak kullanıcılara hâlâ ana hesaplarını başka bir telefonda kullanma izni verilmiyor.

WhatsApp iOS uygulamasının beta testine kaydolanlar 2.21.180.14 sürümünü indirdiklerinde Ayarlar menüsündeki Bağlı Cihazlar bölümünde Çoklu Cihaz seçeneğini görüyor. Çoklu cihaz desteğinin en önemli özelliği, çevrimiçi telefona olan ihtiyacı ortadan kaldırması oluyor.

Çoklu cihaz desteğine cihaz ekleme işlemi de WhatsApp’ın web ve masaüstü uygulamalarında olduğu gibi QR kod okutma yöntemiyle yapılıyor.

whatsapp çoklu cihaz desteğiÇoklu cihaz desteği testine katılan WhatsApp kullanıcıları için desteğin aktif hâle gelmesinin ise biraz zaman aldığı söyleniyor. Sohbet geçmişinin büyüklüğüne paralel olarak sürecin uzayabileceği belirtiliyor. WhatsApp beta testi sırasında kullanıcıların bazı sorunlarla karşılaşabileceği uyarısını da yapıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER