Teknoloji

WhatsApp çok beklenen çevrimiçi durumu gizleme özelliğini yakında getiriyor

whatsapp bir kez görüntüle

Sosyal medya platformlarının kullanıcılara hesapları üzerinde daha fazla kontrol sağlaması memnun edici bir durum. Söz konusu hesapları oluşturduğumuzda teslim ettiğimiz verilerin karşılığında bunu beklemek hakkımız sayılır. Bu nedenle WhatsApp’ın, kullanıcıların çevrimiçi durumlarını gizlemelerine olanak tanıyan yeni bir özellik üzerinde çalıştığını öğrenmek hoş karşılanıyor.

WABetaInfo‘ya göre, yakın zamanda çıkan bir WhatsApp beta iOS sürümünde, uzun zamandır beklenen ve çalışmaları süren özelliğin varlığı görüldü. Sitenin paylaştığı uygulama ekran görüntüsünde görüldüğü gibi, WhatsApp yakında kullanıcılara çevrimiçi durumlarını gizleme olanağı verecek.

whatsapp çevrimiçi gizleme

WhatsApp, şu anda kullanımda olan ve gizliliğe en fazla önem veren mesajlaşma uygulamalarından biridir. Bununla birlikte, uygulama oldukça temel seviyedeki bazı işlevlerden yoksundur. Örneğin, WhatsApp size çevrimiçi durumunuzu kişilerinizden gizleme seçeneği sunmaz. Uygulamayı açarsanız, arkadaşlarınız çevrimiçi olduğunuzu görebilir ve size mesaj göndermeye başlayabilir.

WhatsApp çevrimiçi gizleme efektif biçimde nasıl ayarlanacak?

Şu anda WhatsApp, Son Görülme durumunuzu kimlerin görebileceğine karar vermenizi sağlıyor. Ancak gelecekte çıkacak bir güncellemede, çevrimiçi olduğunuzu kimin anlayabileceğine de karar verebileceksiniz. Yukarıdaki ekran görüntüsünde görebileceğiniz gibi, uygulama size “Herkes” veya “Son Görülmeyle Aynı” şeklinde iki seçenek sunacaktır. WhatsApp’ın bu özelliğin kapsamını neden sınırlamayı seçtiği belli değil, yine de bunun doğru yönde atılmış bir adım olduğunu söyleyebiliriz.

İyi haber şu ki, bu güncelleme çıktığında etkin bir şekilde “gizli mod”da olabilirsiniz. Ayarlar menüsü içinde yer alan Gizlilik bölümündeki Son Görülme durumunuzu “Hiç kimse” ve çevrimiçi durumunuzu “Son Görülmeyle Aynı” olarak ayarlarsanız, WhatsApp kullanırken etkili bir şekilde görünmez olursunuz. WhatsApp çevrimiçi gizleme özelliği, birçok kullanıcının yıllardır talep ettiği bir özellikti.

Ekran görüntüsü iOS için WhatsApp uygulamasına ait olsa da, WABetaInfo WhatsApp çevrimiçi gizleme özelliğinin Android ve masaüstü uygulamalarında da kullanılabileceğini öne sürüyor.

İLGİLİ HABERLER