Manşetler

WhatsApp son görülme durumu için beklenen değişikliği test etmeye başladı

whatsapp web

WhatsApp geçtiğimiz hafta mesajlara emoji ile reaksiyon verme özelliğini kullanıcılarıyla buluşturmaya başlamıştı. Popüler haberleşme servisi uzun süredir konuşulan ve beklenen bir özelliği de sonunda test ediyor. WhatsApp iOS uygulaması için hazırlanan en son beta sürümü, son görülme durumunu belli kişilerden gizlemeyi mümkün hâle getiriyor.

Son görülme durumu, kullanıcıların uygulamaya girdikleri en son zamanın bireysel sohbet ekranında görülmesini sağlıyor. Bu özelliği tamamen kapatmak veya kişi listesinde olmayanlardan gizlemek gibi seçenekler çok uzun süredir mevcut olsa da, kullanıcılara daha derinlemesine ayar yapma imkanı sunulmamıştı.

WhatsApp’ın son görülme durumunu belli kullanıcılardan gizleme seçeneği üzerinde çalıştığı uzun süredir biliniyordu. Konuyla ilgili hazırlıkların başladığına dair haberler geçtiğimiz sonbahardan bu yana etrafta dolaşıyordu. Bu çalışmalarda sona yaklaşıldığı WhatsApp iOS uygulaması için hazırlanan en son beta sürümüyle anlaşıldı.

whatsapp son görülmeSöz konusu sürümde uygulamanın gizlilik ayarları bölümüne giden WhatsApp kullanıcıları son görülme durumu için “Herkes”, “Kişilerim” ve “Hiç kimse” seçeneklerinin yanında “Hariç Kişilerim” isimli yeni bir seçenek daha görülüyor. Bu seçenek tercih edildiğinde kullanıcılar son görülme durumunu belli kişilerden gizleme imkanına kavuşacak.

WABetaInfo’nun haberine göre, WhatsApp son görülme durumunu belli kişilerden gizlemek dışında gizlilik odaklı başka yenilikler üstünde de çalışıyor. Bu yeniliklerin profil fotoğrafı ve hakkında bölümleriyle ilgili olduğu söyleniyor. Ancak henüz söz konusu yenilikler için detaylı bilgiler ortaya çıkmış değil.

İLGİLİ HABERLER