Teknoloji

WhatsApp Business iOS uygulaması geliyor

whatsapp business ios

WhatsApp’ın işletmelere müşterileriyle iletişim kurmalarına izin veren WhatsApp Business adlı ayrı bir uygulaması iOS’e gelmeye başladı. WABetaInfo, bu uygulamanın Meksika App Store’unda görüldüğünü kaydetti.

Bazı kullanıcılar Fransa ve Brezilya App Store’larına da bu uygulamanın geldiğini iddia etseler de, haberi yayına hazırladığımız sırada kontrol ettiğimizde o mağazalarda uygulamaya rastlamadık. WhatsApp Business ilk olarak geçen yılın ocak ayında Android’de yayınlanmıştı.

Müşterilere doğrudan cevap verme imkanının yanı sıra, WhatsApp Business’ın şirketlere hitap eden çeşitli özellikleri de mevcut. Bunların arasında uzakta mesajları, karşılama mesajları, açılış zamanı ve adresler gibi işletmelere has özellikleri göstermek de yer alıyor. İşletmeler WhatsApp Business uygulamasını ücretsiz olarak indirip kullanabilirler.

WhatsApp Business, WhatsApp’ın işletmeler için geliştirdiği iki üründen bir tanesi. Aynı zamanda WhatsApp Business API adlı bir ürün de var. Bu da daha büyük işletmelerin müşterileriyle bağlantı kurmalarını ve onlara biniş kartı veya reçete gibi bildirimleri iletmelerini sağlıyor. API önemli, çünkü Facebook’un sahibi olduğu servisin para kazandığı nadir yöntemlerden bir tanesi bu. Servisi kullanarak bildirim gönderen işletmeler belirli bir ücret ödüyor. Aynı zamanda 24 saati geçmiş müşteri hizmeti taleplerine verilen cevaplara da ücret uygulanıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER