ManşetlerTeknoloji

WhatsApp, “Bir Kez Görüntüle” özelliğini bağlı cihazlara getiriyor

WhatsApp, “Bir Kez Görüntüle” özelliğini bağlı cihazlara getiriyor
Haberleri Kaçırma! Teknoblog'u Google Arama'da tercihli kaynağın yap ve En Çok Okunan Haberler'de bizi daha sık gör.
Tercihli Kaynak Ekle

WhatsApp, kullanıcı deneyimini iyileştirmeye yönelik yeni bir güncelleme üzerinde çalışıyor. Mevcut durumda yalnızca ana cihazda kullanılabilen “Bir Kez Görüntüle” özelliği, yakında bağlı cihazlarda da aktif hale gelecek. Bu sayede, kullanıcılar tek seferlik görüntüleme özelliğiyle paylaşılan medya dosyalarına WhatsApp Web, masaüstü uygulaması ve diğer bağlı cihazlardan da erişebilecek.

WhatsApp’ın 2021 yılında kullanıma sunduğu “Bir Kez Görüntüle” özelliği, gizlilik odaklı bir çözüm olarak dikkat çekmişti. Bu özellik sayesinde, kullanıcılar belirli bir fotoğraf, video veya ses kaydını yalnızca bir kez görüntüleyebiliyor ve içerik, açıldıktan sonra otomatik olarak siliniyordu. Ancak mevcut sistemde bu tür mesajlar yalnızca hesabın ana cihazı üzerinden açılabiliyor, bağlı cihazlar bu içeriğe erişemiyordu.

Yeni güncellemeyle birlikte, WhatsApp Web ve masaüstü uygulaması gibi diğer bağlı cihazlarda da tek seferlik medya içeriklerine erişim sağlanabilecek. Bu değişiklik, özellikle birden fazla cihaz kullanan kişiler için büyük bir kolaylık sunacak. Örneğin, telefon üzerinden gelen “Bir Kez Görüntüle” formatındaki bir mesaj, artık bilgisayardan da açılabilecek. Böylece, kullanıcı deneyimi daha esnek hale gelecek ve cihazlar arasında geçiş yapmak daha pratik olacak.

WhatsApp, yeni özelliğin kullanıcı gizliliği açısından herhangi bir zafiyete yol açmaması için ek güvenlik önlemlerini de sürdürüyor. “Bir Kez Görüntüle” mesajları, ekran görüntüsü alınmasını veya içeriğin kaydedilmesini engelleyen güvenlik mekanizmalarına sahip olmaya devam edecek.

Öte yandan, tek seferlik mesajlarla ilgili daha önce bazı güvenlik açıkları da gündeme gelmişti. Geçtiğimiz aylarda iPhone kullanıcılarını etkileyen bir hata nedeniyle, “Bir Kez Görüntüle” mesajlarının birden fazla kez açılabildiği tespit edilmişti. WhatsApp, bu güvenlik açığını hızla kapatarak kullanıcılara uygulamalarını güncellemeleri yönünde uyarılarda bulunmuştu.

Günün Öne Çıkan Fırsatları

Wi-Fi 6 destekli TP-Link Archer AX53 yüzde 23 indirimle 2.413,07 TL
Wi-Fi 6 destekli TP-Link Archer AX53 yüzde 23 indirimle 2.413,07 TL
Satın Al
ASUS TUF Gaming 1000G yeni nesil sistemlere 3.040 TL indirimle güç veriyor
ASUS TUF Gaming 1000G yeni nesil sistemlere 3.040 TL indirimle güç veriyor
Satın Al
ASUS Prime LC 240 ARGB sıvı soğutucu yüzde 35 indirimle 3.499 TL
ASUS Prime LC 240 ARGB sıvı soğutucu yüzde 35 indirimle 3.499 TL
Satın Al
Bissell SpinWave Cordless sert zemin temizliğinde 8.000 TL ucuzladı
Bissell SpinWave Cordless sert zemin temizliğinde 8.000 TL ucuzladı
Satın Al
Yasomi Coolmaster küp ve kırılmış buz hazırlarken 908,08 TL kazandırıyor
Yasomi Coolmaster küp ve kırılmış buz hazırlarken 908,08 TL kazandırıyor
Satın Al
Tümünü Gör Daralt
Tüm Fırsatları Gör

REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.

Yeni özellik WhatsApp iPhone uygulamasında test ediliyor

WhatsApp’ın bu yeni özelliği şu anda iPhone cihazlarında beta test sürecinden geçiyor. iOS için WhatsApp’ın beta sürümünde test edilen fonksiyonun, ilerleyen dönemlerde Android ve diğer platformlara da sunulması bekleniyor. WhatsApp, bu süreçte kullanıcı geri bildirimlerini değerlendirerek, özellikle güvenlik ve gizlilik konularında iyileştirmeler yapmayı hedefliyor.

Geçmişte yalnızca tek bir cihazda kullanılabilen WhatsApp hesapları, Bağlı Cihazlar özelliğinin devreye alınmasıyla birlikte aynı hesabın farklı cihazlarda eş zamanlı olarak kullanılmasına olanak tanımıştı. Şimdi ise bu sistem, tek seferlik mesajlar gibi gizlilik odaklı içerikler için de genişletiliyor.

Teknoblog artık WhatsApp'taGünün en iyi teknoloji fırsatları ve kaçırmamanız gereken büyük haberler, telefonunuza gelsin.
Kanala Katıl