EğlenceManşetler

Westworld dördüncü sezon bölümlerinin ardından iptal edildi

westworld

Westworld sona erdi. Lisa Joy ve Jonathan Nolan’ın robotlar ve kıyametlerle dolu bir dünya hakkındaki gösterisi hem izleyicileri büyüledi hem de kafalarını karıştırdı. Ne var ki, dizinin dördüncü ve son sezonu bu yılın başlarında yayınlandığında, neyle ilgili olduğunu tamamen unutmuş gibiydik. Yakın zamanda Türkiye’de dördüncü sezon bölümleri BeIN Connect’te gösterime girmeye başladığında bile bunun doğru düzgün bir tanıtımının yapıldığını görmedik.

HBO, yayınladığı açıklamada, “Son dört sezonda Lisa ve Jonah, izleyicileri akıllara durgunluk veren bir yolculuğa çıkararak her adımda çıtayı yükseltti. Son derece yetenekli oyuncu kadrosu, yapımcıları ve ekibi ile Kilter Films, Bad Robot ve Warner Bros. Television’daki tüm ortaklarımızla birlikte onlara çok minnettarız. Bu yolculukta onlara katılmak heyecan vericiydi.” ifadelerine yer verdi.

Son sezon, zaman zaman geçmiş sezonlara kıyasla kendini tekrar edebilir. İkinci sezonun sonu, sanki bir dizi finali izliyormuş gibi hissettirmişti. Üçüncü sezonda Evan Rachel Wood’un liderliğindeki oyuncu kadrosu, her yerde varlığı belli belirsiz hissedilen bir yapay zekânın zulmüne son verdi. Bu da mükemmel derecede güzel bir son olabilirdi.

Ancak Westworld, tüm karakterlerin ölü, robot veya ölü robot gibi göründüğü bir gelecekte geri geldi. Bu sefer saçma sapan felâketler, geçmiş sezonlara bir dizi eğlenceli geri dönüş ve benliğin doğası üzerine bir sürü kafa yorulan sahne vardı.

Westworld 4. sezon ile ilgi yaratmadı

Bu nedenle HBO’nun dizinin fişini çekmesi çok şaşırtıcı değil. HBO, şu anda Warner Bros. Discovery sahipliği altında bulunuyor ve grubun CEO’su David Zaslav, tasarruf ve birikim konularını seven bir adamdır. Perşembe günkü kazanç toplantısında, “Her ne pahasına olursa olsun aboneleri kovalamanın büyük deneyinin sona erdiğine inanıyorum.” dedi. Ardından, The Big Bang Theory’nin tekrar gösterimlerini yapamazlarsa pahalı yapımları iptal etmekten bahsetti. Westworld son sezonunda, bölüm başına ortalama yarım milyondan az canlı izleyiciye ulaşıyordu. The Big Bang Theory’nin ABD’de yayın yapan TBS’deki tekrarlarının bunun iki katından fazla izleyici kitlesine ulaştığı belirtiliyor.

Her ne kadar son sezonlarına doğru eski tadını kaybetse de, özellikle ilk iki sezonuyla Westworld heyecan verici bir diziydi. Dizinin tüm sezonlarını BeIN Connect üzerinden izleme imkanına sahipsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER