Ulaşım

Waymo sürücüsüz taksi servisi için Chrysler’e yeni araç siparişi verdi

Google’ın çatı şirketi Alphabet’in iştiraklerinden biri olan Waymo, hâli hazırda 600 Chrysler Pacifica minivana otonom sürüş teknolojisini entegre etmiş durumda. Ancak bu sayı şirkete sürücüsüz taksi servisi için yetmeyecek gibi görünüyor. Waymo sürücüsüz taksi servisinde kullanmak üzere binlerce yeni Chrysler Pacifica siparişi verdi.

Fiat Chrysler Automobiles’in ABD ofisinden verilen bilgilere göre, Waymo’nun sipariş ettiği otomobillerin teslimatı 2018’in sonlarında gerçekleştirilecek. Waymo hâli hazırda ABD’nin Phoenix şehrinde sürücüsüz taksi servisini test ediyor. Şirket bu testlerde de Chrysler Pacifica minivanları kullanıyor. Yeni araçların sipariş edilmesi ise testlerin kapsamının genişleyeceği anlamına geliyor.

Waymo CEO’su John Krafcik konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Dünyanın ilk sürücüsüz araç filosunu yola çıkaran şirket olarak araştırma ve geliştirme aşamasından operasyon ve yerleştirme aşamasına geçmiş durumdayız. Pacifica Hybrid minivanlar bize çok amaçlı bir iç mekan ve konforlu bir yolculuk deneyimi sunuyor. Yeni araçlarla da bu deneyimi daha geniş bir ölçeğe taşımayı amaçlıyoruz.”

Waymo geçtiğimiz kasımda direksiyon başında “acil durum sürücüsü” olmadan Chrysler Pacifica’larını test etmeye başlamış ve sürücüsüz otomobil çalışmalarında dördüncü seviye otonomiye ulaşmıştı.

Waymo sürücüsüz taksi servisi konusundaki ciddiyetini ortaya koyuyor

Waymo sürücüsüz taksi servisini faaliyete geçirmeye hazırlandığını da kasım ayında duyurmuştu. Chrysler’a verilen yeni araç siparişi, şirketin sürücüsüz taksi servisi konusundaki hedeflerinde ne kadar ciddi olduğunu gözler önüne seriyor.

İLGİLİ HABERLER