Ulaşım

Waymo sürücüsüz otomobilleriyle 6.4 milyon kilometre yol katetti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

waymo surucusuz otomobilGoogle’ın çatı şirketi Alphabet, sürücüsüz otomobil çalışmalarını Waymo markasının altında sürdürüyor. Şirketin özel bir ulaşım servisi kurmaya hazırlandığına dair haberler bir süredir etrafta dolaşırken, Waymo sürücüsüz otomobil teknolojisini taşıyan araçlarıyla trafiğe açık yollarda 6.4 milyon yol katedildiğini açıkladı.

Waymo adına asıl dikkat çeken nokta ise bu kilometrelere ulaşılma süresi oluyor. Şirket, 1.6 milyon kilometreye 18 ayın sonunda ulaştı. Bundan 14 ay sonra toplam test mesafesi 3.2 milyon kilometreye çıkmıştı. 8 ay sonra 4.8 milyon kilometreye erişen Waymo, bundan 6 ay sonra ise 6.4 milyon kilometreyi görmeyi başardı.

Söz konusu testler, belli bölge ve şehirlerdeki halka açık yollarda gerçekleştirilebiliyor. Kaliforniya’nın Bay Area bölgesindeki şehirler, Arizona eyaletindeki Phoenix, Teksas eyaletindeki Austin ve Washington içindeki Kirkland, Waymo’nun sürücüsüz otomobil testlerine ev sahipliği yapıyor.

Waymo sürücüsüz otomobil teknolojisini bilgisayar ortamında da test ediyor

Waymo sürücüsüz otomobil teknolojisini trafiğe açık yollar dışında bilgisayar ortamında da test ediyor. Şirketten yapılan açıklamada, geçtiğimiz yıl simülasyon yoluyla 4 milyar kilometre mesafe katedildiği belirtildi. Waymo, Lyft ile yaptığı işbirliğinin yol testlerine nasıl katkı yaptığı konusunda bilgi vermedi.

İLGİLİ HABERLER