Ulaşım

Waymo sürücüsüz otomobil testlerinde bir sonraki adıma hazır

waymo surucusuz otomobil

waymo surucusuz otomobilWaymo sürücüsüz otomobil testlerinde bir sonraki aşamaya geçmek için gerekli izinleri almak adına Kaliforniya Motorlu Taşıtlar Dairesi’nin kapısını çaldı. The San Francisco Chronicle gazetesinde yer alan habere göre, şirket sürücüsüz otomobillerini direksiyon başında bir yedek sürücü olmadan test edebilmek için izin istedi.

Waymo’nun gerekli onayı almasının ardından yedek sürücüsüz testlere Mountain View’deki genel merkezinin çevresinde başlayacağı belirtildi. Kaynaklar, şirketin zaman içinde test sürüşlerinin sahasının tüm San Francisco Körfez Bölgesi’ni kapsayacak şekilde genişleteceğini de ifade etti.

Kaliforniya Motorlu Taşıtlar Dairesi, şirketlerin gerçekten sürücüsüz testler gerçekleştirme isteğini daha önce öngörmüş ve konuya ilişkin izin başvurularını 2 Nisan itibarıyla değerlendirmeye alacağını duyurmuştu. Yenilenen kurallar, eyalette direksiyonsuz, pedalsız ve aynasız sürücüsüz otomobillerin testini de mümkün kılıyor. Waymo dışında bir şirketin daha izin için başvuruda bulunduğu Kaliforniya Motorlu Taşıtlar Dairesi tarafından doğrulanırken, yetkililer iki şirketin de ismini açıklamadı.

Waymo sürücüsüz otomobil testlerinde yedek sürücüyü direksiyon başından kaldıracak olsa da, bu acil durumlar için bir önlem alınmadığı anlamına gelmiyor. Kaliforniya Motorlu Taşıtlar Dairesi, testlerde gerekli olduğu zamanlarda test operatörlerinin aracı uzaktan kontrol edebilmesini istiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER