Teknoloji

Kurt yatırımcıdan Apple’a büyük övgü

warren buffett apple

Warren Buffett Apple‘ın en önemli hissedarlarından biri olan Berkshire Hathaway’in başkanlığını ve CEO’luğunu yürütüyor. Kurt yatırımcı, şirketinin yıllık toplantısında Apple hakkındaki görüşlerini paylaştı. Apple’ın Berkshire Hathaway’in hissedarı olduğu en önemli şirket olduğunu söyleyen Buffett, insanların bir iPhone sahibi olmaya ikinci bir arabaya sahip olmaktan daha fazla önem verdiğini dile getirdi.

Berkshire Hathaway, 2016’dan bu yana aktif şekilde Apple hissesi topluyor. Buffett iPhone gibi modern akıllı telefonlardan anlamadığını defalarca dile getirse de, tüketici davranışını ve Apple müşterilerinin sadakatini anladığını ifade etti. Buffett, bu sadakate daha önce de dikkat çekmiş ve insanların 10 bin dolar karşılığında bile iPhone’larından vazgeçmeyeceğini iddia etmişti.

Bir Apple ürünü için insanların gözü kapalı şekilde 1500 dolar ödeyebileceklerini belirten tecrübeli yatırımcı, insanların bir tercih yapmaları gerektiğinde Apple markalı ürünleri yerine ikinci arabalarını tercih ettiklerini dile getirdi. Apple’ın “olağanüstü bir ürün” olduğunu söyleyen Buffett, şirketin hisselerinin yüzde 5.6’sına sahip olmaktan dolayı “çok çok çok mutlu” olduklarını ve her artışın kendilerini çok mutlu olduklarını dile getirdi.

Warren Buffett Apple’ı 2020’den beri övüyor

Warren Buffett Apple için 2020’de “muhtemelen dünyanın en iyi şirketi” şeklinde konuşmuştu. Buffett, aradan geçen üç yılda Apple’ın en iyisi olduğuna ikna olmuşa benziyor. Tecrübeli yatırımcı, Apple için “sahip olduğumuz en iyi iş” olarak tanımladı.

Warren Buffett’ın şirketi Berkshire Hathaway, yukarıda da belirttiğimiz gibi Apple hisselerinin yüzde 5.6’sına sahip. Bu hisselerin hâlihazırdaki piyasa değeri 116.31 milyar dolar seviyesinde. Berkshire Hathaway’in Bank of America, Chevron, Coca-Cola ve American Express gibi büyük şirketlerdeki hisselerinin toplam bedelinin 101 milyar dolar seviyesinde olması da Apple’ın ekonomik gücünü gözler önüne seriyor.

İLGİLİ HABERLER