Ulaşım

VW Project Trinity ile geleceğin otomobil deneyiminde yazılımı öne çıkaracak

vw project trinity

Volkswagen, Apple Car veya türevi girişimlerden neden endişelenmediğini gösteren bir paylaşım yaptı. VW CEO’su Ralf Brandstätter, Project Trinity adını taşıyan ve “yazılım rüya otomobili” olarak tanımladığı bir elektrikli sedanın fotoğrafını paylaştı.

Tüm konsept araçlarda gelişmiş otonom sürüş özellikleri, uzun menzil ve hızlı şarj teknolojisi gibi konular ön plana çıkıyor. Ancak Project Trinity’de yazılım deneyiminin biraz daha ağır bastığı görülüyor. Bu otomobilin üretimine 2026’da başlamayı planlayan Volkswagen, her şeyin standartlaştığı ve değişkenlerin azaldığı bir seri oluşturmayı hedefliyor.

Bu da otomobilin farklı özelliklere sahip farklı versiyonlarını oluşturmak yerine, her şeyin bulunduğu tek bir versiyon üretileceği ancak özelliklerin kilidinin isteğe bağlı olarak açılacağı bir deneyimin sağlanacağı anlamına geliyor. Bu “kilit açma” operasyonunun da belli bir ücret karşılığında yapılacağını görmek çok zor değil.

Autoblog’un haberine göre, VW burada dört çekişli sürüş veya GTI seviyesindeki aerodinamik paketlerinin kullanımını isteğe bağlı ekstra özellikler olarak sunabilir.

VW, Project Trinity ile yapılandırma seçeneklerine sonradan karar verilmesini de mümkün kılacak. Ralf Brandstätter de dijital ekosistem sayesinde otomobil sahiplerinin diledikleri zaman otomobillerine yeni özellikler ekleyebileceğini dile getirdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER