Ulaşım

Volvo otomobillerin hızını teknolojiyle sınırlayacak

volvo

Volvo otomobil güvenliğinde hızın önemini gösteren bir karar aldı. Şirket, 2021 model yılıyla birlikte otomobillerinde maksimum hız sınırı uygulayacak. Hız sınırı çerçevesinde Volvo’nun otomobillerinde maksimum hız 180 kilometreyi geçmeyecek. Şirketten yapılan açıklamada, güvenlik teknolojisinin ve şehir altyapısının yüksek hızlarda yaralanmaları engelleyemeyeceği ifade edildi. Hız sınırıyla hem yaralanma riskinin aşağıya çekileceği hem de daha iyi sürüşün teşvik edileceği belirtildi. Şirket hız sınırı uygularken de teknolojiden yararlanıyor.

Volvo, geofencing (sanal çevreleme) ve akıllı hız kontrolü teknolojileriyle hastanelerin ve okulların çevresinde otomatik olarak hız kısıtlaması uygulayacak. Otomobil markalarının sorumsuz davranışları engelleme konusunda bir sorumluluğu olduğunu düşünen ve bunu bir tür hak olarak da değerlendiren şirket, bu hareketiyle diğer şirketlere de örnek olmayı amaçlıyor.

Volvo‘nun bu kararının bir tür halkla ilişkiler hamlesi olduğunu söylemek de çok yanlış olmayacaktır. Şirket otomotiv sektörünün gerçeklerini de kavramışa benziyor. Yarı otonom otomobiller ve akıllı şehirlerle hâlihazırda uygulaması mümkün olmayan güvenlik seçenekleri sunuluyor. Volvo ve diğer otomobil üreticileri de bu seçenekleri keşfetmeye başlamışa benziyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER