Teknoloji

Volvo M ile uygulama tabanlı otomobil hizmetleri sunacak

volvo mTeknolojideki dönüşüm, pek çok sektör gibi, otomotiv sektörünü de derinden etkilemiş durumda. Yenilikçi sürüş teknolojilerini portföylerine entegre etmeye çalışan şirketler, bir yandan da gelişen mobil teknolojileri benimseyerek müşterilerine sundukları hizmeti daha ileriye taşımaya çalışıyor. Volvo M adını verdiği yeni markasıyla bu yaklaşım çerçevesinde bir adım atıyor.

İsveçli otomotiv üreticisi, M ile geleneksel otomobil sahipliğine yeni bir bakış açısı getirmeyi amaçlıyor. Şirket bunu yaparken “sezgisel deneyim” sunan bir mobil uygulamadan yararlanmayı planlıyor. Uygulamanın içeriği konusunda veriler şu aşamada oldukça sınırlı. Ancak Volvo’dan yapılan açıklamada, M için tescilli bir öğrenme teknolojisinin geliştirildiği ve bu teknolojinin insanların özel ihtiyaçlarını ölçeceği belirtildi. Şirket bu yaklaşımla araç paylaşımı konseptine daha akılcı bir yaklaşım getirmeyi hedefliyor.

M’in temelinde Volvo’nun İsveç’te faaliyet gösteren araç paylaşım servisi Sunfleet bulunuyor. Şirket, 2019’da Sunfleet’i M’in içine yerleştirmeyi amaçlıyor. Projeye dair yeni detayların da 2018 bitmeden açıklanması planlanıyor.

Volvo M ile otomotiv sektöründeki genel eğilime uygun bir adım atıyor. Volkswagen’in de aralarında bulunduğu pek çok otomobil üreticisi, mobilite odaklı yeni şirketler kuruyor. Bu yeni şirketlerin hepsi otomobil üreticilerini araç paylaşım servislerinin ve sürücüsüz otomobillerin hakim olacağı yeni döneme hazırlamayı amaçlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER