Ulaşım

Volvo kablosuz elektrikli otomobil şarj teknolojisini test ediyor

volvo kablosuz elektrikli otomobil şarj

Volvo kablosuz elektrikli otomobil şarj teknolojisini ana vatanı İsveç’te test etmeye başladı. Alternatif şarj seçeneklerini tespit etmek için başlatılan test kapsamında az sayıda Volvo XC40 Recharge, İsveç’in Göteborg şehrinde üç yıl boyunca taksi olarak hizmet verecek.

Testlerde kullanılacak XC40 Recharge’ların kablosuz şarj sistemi Momentum Dynamics isimli şirket tarafından hazırlandı. Şarj pedleri iki taksi durağında zemine yerleştirilecek. Volvo 360 derece kameralarla sürücülerin otomobilin doğru pozisyonda park edilmesine yardım edecek ve otomobil doğru şekilde park edildikten sonra bataryanın şarjı otomatik şekilde başlatılacak. Momentum Dynamics tarafından paylaşılan bir görsel, 41 kW hızla şarj olan bir elektrikli otomobili gösteriyor.

Elektrikli XC40 Recharge filosu her gün 12 saatten uzun bir süre boyunca yolda olacak ve yılda 100 bin kilometrenin üstünde mesafe katedecek. Volvo, bunun aynı zamanda elektrikli otomobilleri için ticari bir çerçevede yapılan ilk dayanıklılık testi olacağına dikkat çekti.

Volvo kablosuz elektrikli otomobil şarj teknolojisini test eden ilk üretici değil. Momentum Dynamics’in teknolojisi daha önce de Norveç’te Jaguar tarafından test edilmişti. Şarj teknolojisinin yola yerleştirilmesi fikri yeni olmasa da, henüz geniş ölçekte uygulanmış değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER