Ulaşım

Volvo 360c: Tamamen otonom, tekerlekli yatak odası

volvo 360c

Volvo 360c adını taşıyan ve tamamen otonom olarak hareket edebilen yeni konsept otomobilini tanıttı. Elektrikli bir motora sahip 360c, cam tepesiyle füturistik bir görüntüye sahip. Ancak Volvo’nun konsept aracını benzerlerinden ayıran sıra dışı iç tasarımı oluyor. 360c hem şehir içi yolculuklara hem de şehirler arasındaki uzun yolculuklara uygun bir yapıya bürünebiliyor. Çevresel kaygılar da Volvo 360c’yi oluşturan temeller arasında önemli yer tutuyor.

Volvo’nun ürün stratejisi şefi Marten Levenstam, 360c için “bir sohbet başlatıcısı” tanımlamasını kullanıyor. Levenstam, otomobil hakkında daha fazla şey öğrendikçe daha fazla fikir ve cevabın akıllara geldiğini belirtiyor. Volvo 360c için teknik bileşenlere henüz karar verilmese de, otomobil için temel kullanım senaryoları şimdiden oluşturulmuş durumda.

Bu kullanım senaryoları arasında ilk olarak mobil yatak odası dikkat çekiyor. Uzun yolculukları daha konforlu deneyimlere dönüştürmeyi amaçlayan 360c, bu yolculuklarda rahat biçimde uyuyabilmeyi vadediyor. Mobil ofis olarak da kullanılabilen Volvo 360c, trafikte geçen zamanı daha üretken kılmayı da amaçlıyor. Aynı zamanda tekerlekli bir oturma odası olarak da kullanılması planlanan 360c ile yolculara bir eğlence alanı da açılabiliyor. Farklı senaryolara uygunluğu modüler tasarımla sağlamayı öngören Volvo, bilgilerin de otomobildeki camlara yansıtılmasını planlıyor.

Volvo 360c, gerek dış gerek iç tasarımıyla geleceğe ait bir otomobil gibi görünüyor. Bu otomobilin günün birinde yollara çıkmasının ulaşım deneyiminde farklı bir şerit açacağını söylemek yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER