Ulaşım

Volkswagen Volvo’nun bağlantılı otomobil servisini satın aldı

volkswagen avrupa birliği

Volkswagen otomobilleri için birleştirilmiş internet hizmetleri sunma konusundaki niyetini daha önce göstermişti. Şirket bu doğrultuda Automotive Cloud isimli platform için Microsoft ile işbirliğine gitmişti. Bu konudaki çalışmalarını daha üst seviyeye götürme kararı alan Alman otomotiv devi, Volvo’nun WirelessCar servisinin çoğunluk hissesinin sahibi oldu.

Volkswagen’in bağlantılı sürüş platformunun yüzde 75.1 hissesi için 122 milyon dolar ödediği açıklandı. Platformun Alman otomotiv devinin hedeflerine iki farklı açıdan yardımcı olması öngörülüyor. Öncelikle WirelessCar’ın teknolojisine erişim sağlayacak olan şirket, bu sayede otomobillerdeki mevcut işletim sistemleri ile Microsoft ile birlikte geliştirdiği bulut platformu arasında güvenli biçimde veri transferi yapabilecek.

Satın almanın Volkswagen’e getireceği ikinci avantaj ise rekabet dozunun düşmesi olacak. VW kendi platformunu 2020 itibarıyla yollara çıkarmayı planlasa da, bu doğrultuda hedefleri olan tek şirket değil. Volkswagen’le aynı çatı altında bulunan Audi, Huawei ile birlikte akıllı bağlantılı otomobiller geliştirmek için çalışıyor. BMW, Ford ve GM ise otomobillere blockchain teknolojisini getirmek için ortak hareket ediyor.

Volkswagen ve Volvo arasındaki anlaşmanın 2019’un ilk yarısı itibarıyla tama anlamıyla resmiyet kazanması bekleniyor. Kasasına yüklü miktarda nakit koyan Volvo’nun binek otomobil üretimi konusundaki faaliyetlerine odaklanması öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER