Ulaşım

Volkswagen ID.Life elektrikli otomobil 2025’te yollara çıkacak

volkswagen id.life

Volkswagen ID.Life adını taşıyan yeni elektrikli konsept otomobilini Münih’te gerçekleştirilen IAA Mobility etkinliğinde sergiledi. Önden çekişli bir elektrikli otomobil olan ID.Life, şehir içi kullanım odağıyla tasarlandı. ID.3 ile aynı bataryayı kullanan elektrikli otomobil, MEB platformunu da paylaşıyor. Volkswagen otomobili 2025’te Avrupa’da yollara çıkarmayı planlıyor.

ID.Life 231 hp gücünde bir motor ve 57 kWh kapasiteli bir bataryaya sahip. Otomobil, batarya kapasitesiyle 35 kWh bataryalı Honda E’ye karşı büyük bir avantaj sağlıyor. ID.Life, tam dolu pille 402 kilometrelik bir menzil vadediyor.

Alman otomotiv devi, ID.Life konseptiyle daha sürdürülebilir otomobiller geliştirebileceğini gösteriyor. Örneğin otomobilin tavanındaki hava çemberli kumaşın tamamen geri döndürülmüş pet şişelerle üretildiği belirtildi.

Kabinde ahşap ve doğal kauçuk gibi materyallerin kullanıldığı da Volkswagen’in dikkat çektiği noktalar arasında yer alıyor.

volkswagen id.life Volkswagen ID.Life, Avrupa’da büyük ihtimalle 20 bin avro civarından başlayan fiyatlarla satılacak. Şirket, 2030 itibarıyla tamamen elektrikli otomobil satışlarının Avrupa’daki payını yüzde 70 seviyesine çıkarmayı amaçlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER