Ulaşım

Volkswagen yeni elektrikli otomobilinin adını açıkladı, resimlerini paylaştı

volkswagen elektrikli otomobil

Volkswagen‘in elektrikli otomobil yolculuğunda işlerin şirketin istediği gibi gittiğini söylemek pek mümkün değil. Geçtiğimiz eylül ayında tanıtılan ID.3’ün yazılım geliştirme sürecinde çeşitli sorunlar yaşandığına dair haberler kısa süre önce gündeme gelmişti. Şirket, Crozz tabanlı elektrikli otomobilinin duyurusunu da ertelemişti. Bu aksiliklere rağmen yılmayan Volkswagen, ilk elektrikli “crossover” modelinin ID.4 adını taşıyacağını açıkladı. Şirket, otomobile ait “daha hafif kamuflajlı” görselleri de paylaştı.

Volkswagen’den yapılan açıklamada, ID.4’ün menzilini artırmak adına daha farklı bir aerodinamik tasarımına sahip olacağı belirtildi. Şirketin CEO’su Ralf Brandstätter, tasarımı şu ifadelerle anlattı: “Yeni aerodinamik tasarım, direnç katsayısını aşağıya çekiyor ve seçilen sürüş paketine bağlı olarak ID.4’ün menzilini 500 kilometreye kadar çıkarabiliyor.”

Aerodinamik direncin düşürülmesinde otomobilde ön ızgaranın bulunmamasının etkili olduğu düşünülüyor.

volkswagen ID.4

ID.4 yola ilk olarak arkadan çekişli versiyonuyla çıkacak. Otomobilin dört çekişli versiyonu ise daha sonra satışa sunulacak. 77 kWh kapasiteli batarya taşıyacağı belirtilen otomobilin elektrikli motorununun 205 hp güç üreteceği konuşuluyor.

Volkswagen ID.4 ne zaman çıkacak?

Volkswagen’den yapılan açıklamada, bataryanın otomobilin alt kısmının ortasına yerleştirileceği ve böylelikle düşük bir yerçekimi merkezi ile optimal sürüş dinamiğinin oluşturulacağı ifade edildi.

Volkswagen, ID.4’ün oldukça geniş bir kokpite sahip olacağını da doğruladı. Şirket, bunun kompakt elektrikli sürüş sistemiyle sağlanacağını belirtti. Otomobilin tamamen dijital kokpiti ses ve dokunuşlarla kontrol edilebilecek.

Volkswagen ID.4’ün fiyatı ve çıkış tarihi gibi detaylar henüz açıklanmış değil. Ancak şirketin haziran ayına ertelenen Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı’nda ID.4 hakkında daha fazla bilgi paylaşması planlanıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER