Ulaşım

Volkswagen emisyon hilesi skandalında ilk suç kabulü geldi

volkswagen emisyon hilesiVolkswagen emisyon hilesi skandalında ilk itiraf, uzun yıllar boyunca şirkette görev yapan mühendis James Liang’dan geldi. Bloomberg’de yer alan habere göre, Liang Volkswagen’in araç emisyonu konusunda Amerikan halkını kasıtlı olarak yanılttığını itiraf etti. Böylelikle geçtiğimiz yılın eylül ayında ortaya çıkan skandalla ilgili olarak Alman otomotiv devine ilk resmi suçlama yöneltilmiş oldu.

Liang’ın ABD’nin Detroit şehrinde bulunan federal mahkemede suçunu kabul ettiği ve soruşturmaya yardımcı olduğu belirtildi. Skandalın ortaya çıkmasıyla birlikte Volkswagen’in CEO’su ve Amerika başkanı görevden ayrılmıştı. Liang’ın itiraflarının yeni istifaları da beraberinde getirebileceği söyleniyor.

Volkswagen emisyon hilesi skandalı için uzlaşma görüşmelerine başlamıştı

Volkswagen, geçtiğimiz yılın aralık ayında ABD Adalet Bakanlığı ile uzlaşmaya varmak için görüşmelere başlamıştı. Ancak federal savcılar, bu süreç tamamlanmadan önce dosyaya yeni suçlamalar eklemeye hazırlanıyor. Liang’ın dosyada adli ihmal ile suçlanacağı söyleniyor. 25 yıl boyunca Volkswagen ABD bünyesinde görev yapan Liang, dizel yeterlilik birimini yönetmişti.

Volkswagen, ABD’ye 14.7 milyar dolar tazminat ödemeyi ve emisyon hilesi yapılan 482 bin dizel yakıtlı otomobili yollardan çekmeyi kabul etmişti. Ancak dosyaya yeni suçlamaların eklenmesiyle Alman otomotiv devinin çözüme ulaşması biraz daha uzun sürecek gibi gözüküyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER