Ulaşım

Volkswagen emisyon hilesi yapılan dizel otomobil sahipleri için web sitesi açtı

vw-golf-190915

Çapı tahmin edilenden çok daha büyük bir seviyeye ulaşan Volkswagen emisyon skandalından etkilenen 11 milyon dizel otomobilin sahiplerinin aklında çok sayıda soru olması oldukça doğal bir durum. Araç sahiplerinde oluşan merakı gidermek için harekete geçen Volkswagen, özel bir web sitesi oluşturdu. Ancak bu sitenin akıllardaki tüm soruları cevapladığını söylemek pek mümkün değil.

ABD’deki Volkswagen kullanıcılarını hedefleyerek oluşturulan vwdieselinfo.com web sitesinde kullanıcıları Volkswagen Grup Amerika CEO’su Michael Horn’un pişmanlık mesajı karşılıyor. Bu mesaj hem yazılı hem de görsel olarak ziyaretçilere ulaştırılıyor. Horn, mesajında işleri düzelteceklerinin ve yaşananların bir daha tekrar edilmeyeceği sözünü veriyor. Horn, TDI motorlu araçlarının hem federal hem de eyalet ölçeğindeki emisyon talimatlarına uygun hâle getirileceğinin altını çizdi.

Sıkça Sorulan Sorular bölümünde Volkswagen emisyon testlerinde oynamayı mümkün kılan özel cihazın varlığını kabul ederken, araçların sürüş açısından güvenli olduğunu ve çözümler üstünde çalıştığını vurguladı. Volkswagen, otomobillerinin eyalet emisyon testlerini aşacağını, ancak bunun da özel hile aracı sayesinde olacağını itiraf etmekten geri kalmadı.

Kısacası, oluşturulan web sitesinde Volkswagen emisyon skandalına ilişkin geniş kapsamlı faydalı bilgilere rastlamak mümkün olmuyor. Skandala ilişkin daha kapsamlı bilgi ve çözümler içinse 7 Ekimi beklemek gerekiyor. Almanya, söz konusu tarihe kadar Volkswagen’in skandaldan etkilenen otomobilleri düzeltmek için bir plan açıklamasını istiyor.

İLGİLİ HABERLER