Ulaşım

Volkswagen Apple Car’dan korkmuyor

volkswagen apple car

Apple’ın elektrikli otomobil planlarıyla ilgili haberler son zamanlarda sıklıkla gündeme geliyor. Cupertino merkezli şirketin bu hazırlıkları, otomotiv dünyasının devlerini ise şu aşamada korkutmamışa benziyor. Volkswagen CEO’su Herbert Diess, Apple Car ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Alman Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung gazetesine konuşan Diess, şirketinin Apple Car’dan korkmadığını belirtti. Otomotiv endüstrisinin tek bir dokunuşla ele geçirilemeyeceğini söyleyen Volkswagen CEO’su, Apple’ın masaya ne getirirse getirsin bir gecede sektörün hakimi olamayacağını savundu.

Diess pil, yazılım ve tasarım konusunda tecrübeli olan Apple’ın otomotiv pazarına girmesinin mantıklı olduğunu belirtti. İddialara göre, Apple daha uzun menzil sağlayacak devrimci bir pil teknolojisini kullanıcıların karşısına çıkaracak. Bu teknolojinin daha güvenli ve etik olacağı da konuşulanlar arasında bulunuyor. Otonom sürüş yeteneklerinin ise LiDAR ve diğer sensörlerle sağlanacağı ifade ediliyor.

Apple’ın elektrikli otomobil üretimi için Hyundai ve Nissan gibi şirketlerle görüştüğüne dair haberler gündeme gelmişti. Ancak iki şirket de bu iddiaları reddetmiş durumda. Teknoloji devinin otomobilini 2024’te hazır hâle getirmeyi istediği söylense de, henüz ortada resmi bir açıklamanın bulunmadığını unutmamak gerekiyor.

Volkswagen şimdilik Apple Car haberlerinden pek etkilenmişe benzemiyor. Yine de, otomotiv devinin tedbiri elden bırakmamasında fayda var. Apple’ın akıllı telefon pazarına girmesinden önce yapılan açıklamalar, tedbirli olmanın önemini net şekilde gösteriyor. 2006’da Palm CEO’su Ed Colligan, “Apple akıllı telefon pazarına gelip öylece giremez” şeklinde küçümseyici bir açıklama yapmıştı. Bugün bakıldığında unutulanın Palm olduğu görülüyor. Apple’ın girdiği sektörlerde yıkıcı ve dönüştürücü bir etkisinin olduğu biliniyor. Volkswagen’in eli Palm’a kıyasla çok daha güçlü. Ancak bu gücün rehavete sebep olmaması gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER