Manşetler

Vodafone’dan iPad’lere özel kitap, dergi ve gazete okuma uygulaması: vRead – Galeri & İnceleme

Vodafone vRead iPad UygulamasıTurkcell ve Vodafone’un rekabeti mobil uygulamalara da yansıyor. İki mobil operatörün son hamleleri ise iPad’e yönelik oldu. Turkcell’in dergi okuma uygulaması Dergilik yaklaşık iki hafta önce yayınlanmıştı. Vodafone’un Turkcell’e cevabı çok da gecikmedi. Sadece dergileri değil, gazete ve kitapları da okumaya yarayan vRead’i kısaca inceledik.

Vodafone’un vRead iPad uygulaması App Store üzerinden ücretsiz olarak sunuluyor. Basit bir kurulum işleminden sonra uygulamayı açtığınızda karşınıza Vitrin adı verilen bölüm çıkıyor. Burada Vodafone tarafından seçilen içerikler listeleniyor. Üst kısımda yer alan Gazete, Dergi ve Kitap sekmeleri her bir ana yayın başlığı için hem Vitrin’deki hem de Mağaza’daki içerikleri görmenize imkan sağlıyor.

Altta Vitrin, Mağaza, Kütüphane ve Satın Aldıklarım olmak üzere dört farklı bölüm yer alıyor. Vitrin bölümünde vRead tarafından seçilmiş ve öne çıkarılan içerikler yer alırken Mağaza bölümünde vRead’den yayınlanan tüm içeriklere ulaşmak mümkün. Kütüphanem bölümü indirdiğiniz tüm gazete, kitap ve dergilerin tutulduğu bölüm olarak işlev görürken Satın Aldıklarım bölümünde ise şimdiye kadar satın aldığınız tüm içeriklerin kaydını görebilirsiniz.

vRead uygulaması gazete ve kitap açısından çok zengin değil. Gazete bölümünde sadece Hürriyet yer alırken kitap bölümünde de sadece bir kitap var. Dergi bölümü ise biraz daha zengin. Atlas, Chip, PCNet, Ekonomist, Lezzet, Boxer gibi dergilerin Mayıs 2011 sayıları ücretsiz olarak sunuluyor. Uygulama içinde satışlar App Store bilgileri kullanılarak gerçekleştirilebiliyor. Dergi ve gazeteler ücretsiz olarak sunulurken şu anda uygulama içindeki mağazada yer alan tek kitap 8.99$’lık fiyat etiketiyle satılıyor.

İndirdiğiniz kitap, dergi veya gazetelerin sayfaları arasında parmaklarınızla geçiş yapabilir, sayfadan sayfaya atlama işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca parmaklarınızı kıstırarak veya açarak sayfayı yakınlaştırmak ve uzaklaştırmak mümkün.

img_0137vRead kullanışlı bir uygulama gibi görünse de şimdilik birtakım zayıf noktaları var. Öncelikle uygulama yavaş çalışıyor. Bu yavaşlık içerik okuma esnasındaki sayfa geçişlerinde, sayfayı yakınlaştırma işlevlerinde göze çarpıyor. İçeriğin cihaza indiriliyor olmasına rağmen yükleme işleminde bekleme olması biraz şaşırtıcı. Bunun yanında içerik satın alma sırasında da App Store ile bağlantı beklenenden daha uzun zamanda gerçekleşiyor. Bekleme durumları kullanıcıyı sıkabilir, üstelik işin ucunda bir de ödeme yapmak varsa. Ayrıca içerik gösterimi sırasında sağ altta yer alan Facebook paylaşım ikonu da işlevini düzgün bir şekilde yapmıyor. Facebook ile bağlantıda ve durum güncellemesi yapmakta problem yok, ancak paylaşmak istediğiniz herhangi bir içeriğin kaydı Facebook duvarında görüntülenmiyor, sadece eğer vRead’deki Facebook paylaşım aracının açıklama bölümüne birşey yazarsanız, o kaydın Facebook duvarında çıktığını göreceksiniz.

Eğer saydığımız bu eksiklikler giderilirse, vRead iPad sahiplerinin en çok kullandığı uygulamalar arasına girebilir. Aşağıdaki galeride vRead uygulamasına ait bazı ekran görüntüleri var. iPad sahipleri de aşağıdaki bağlantıyı takip ederek bu uygulamayı cihazlarına kurabilir ve kendileri test edebilir.

Galeri: Vodafone vRead iPad Uygulaması
[nggallery id=561]

İlgili – iTunes App Store (vRead indir)

 

HTC Avrupa’da Vodafone ile yakın ilişki içinde. Geçen ay Londra’da tanıtılan HTC Sensation bu ilişki kapsamında Avrupa’da Vodafone tarafından dağıtılacaktı. Bugün posta kutumuza düşen bir davetiye HTC ile Vodafone arasındaki ortaklığın Türkiye’yi de kapsadığını gösterdi ve bizi sevindirdi.

Yarın İstanbul Four Seasons Bosphorus’ta düzenlenecek bir basın toplantısıyla HTC ve Vodafone Türkiye gerçekleştirecekleri ortak çalışmalara start verecek. Bu kapsamda HTC Sensation’ın Türkiye lansmanı da yapılacak. Toplantıda Vodafone İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, HTC Corporation CEO’su Peter Chou, HTC EMEA Direktörü Florian Seiche ve Vodafone Global Terminal Direktörü Patrick Chomet de hazır bulunacak.

Biz de Teknoblog olarak bu toplantıdan sizleri gelişmeleri aktarıyor olacağız.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER