Teknoloji

Vodafone Türkiye dijital dönüşüm ve veri gelirleriyle büyümesini sürdürdü

vodafone

vodafone-logo-271212

Vodafone Türkiye, 2014-2015 mali yılının üçüncü çeyreğine ait sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Şirket geride kalan üç aylık dönemde servis gelirlerini bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 11.8 oranında artırdı ve 20 çeyreklik kesintisiz çift haneli büyümesini sürdürdü. Şirketin Türkiye’de gösterdiği büyümede 2013’ün eylül ayında duyurduğu ve Mart 2016’ya kadar devam edecek yatırım hamlesi “Project Spring’in de etkili olduğu belirtilirken; veri gelirlerindeki artış, faturalı abone sayısı ve kurumsal mobil servis gelirlerinin yükselmesi büyümenin lokomotifleri arasında değerlendirildi. Şirket çeyreği 1.5 milyar TL servis geliriyle kapattı.

Vodafone’un Türkiye’yi boydan boya dijitalleştirme amacıyla yürüttüğü Dijital Dönüşüm Hareketinin etkisiyle veri gelirlerinde kaydedilen artış da ayrıca dikkat çekti. 2014-2015 mali yılının üçüncü çeyreği itibarıyla Vodafone şebekesindeki akıllı telefon penetrasyon oranı yüzde 41.8’e yükseldi. Veri gelirleri ise geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 73 oranında arttı. Vodafone Türkiye abonelerinin veri kullanımı ise bir yıl içinde yüzde 137 oranında yükseldi ve üçüncü çeyrekte toplam 21.9 milyar megabayta ulaştı.

Vodafone Türkiye, 2014-2015 mali yılının üçüncü çeyreğini 20.5 milyon aboneyle tamamladı. Bu rakamın yüzde 40.6’lık kısmını ise faturalı aboneler oluşturuyor. Faturalı abone sayısı geçen yılın aynı dönemine göre 1 milyonun üstünde bir net artış kaydederek 8.3 milyona ulaştı. Faturalı abone bazındaki büyümede Vodafone RED tarifelerine gösterilen ilgi önemli bir rol oynadı. Şirketin kurumsal mobil servis gelirleriyse bir yıl öncesine göre yüzde 14 oranında yükseldi.

İLGİLİ HABERLER