Teknoloji

VLC ekibi yeni bir Windows 8 uygulaması için bağış kampanyası başlattı

Windows RT incelemesinde bu platformun .mkv ve .avi dosyalarını alt yazılarıyla birlikte eksiksiz şekilde oynatacak bir yazılımın eksikliğini duyduğunu dile getirmiştik. Arzumuz VLC’yi geliştirenlerin hemen işe koyulup bu popüler medya oynatıcısının Windows 8 ve Windows RT versiyonlarını geliştirmesiydi. Ancak onların da bu arzumuzu yerine getirmeleri için paraya ihtiyacı var gibi görünüyor. Kickstarter adlı bir kampanya başlatan VLC geliştiricileri Microsoft’un yeni işletim sistemine özel bir yazılım geliştirmek için gerekli parayı toplamayı hedefliyor.

Aslına bakarsanız VLC şu anda Windows 8’in masaüstü modu üzerinden herhangi bir sorun olmadan çalışıyor, ancak projenin arkasındaki birkaç üye VLC’nin Microsoft’un “modern” olarak adlandırdığı kullanıcı arayüzünde de kullanılabilecek bir versiyon geliştirmeyi istiyor. Ekibin belirttiğine göre Kicstarter kampanyasıyla toplanacak bağışlar VLC ekibinin üyelerine Windows 8 versiyonu üzerinde tam zamanlı çalışma fırsatı sunacak, bir diğer yandan da profesyonel tasarımcılar görevlendirilip onların da Metro’ya uygun kullanıcı arayüzünü tasarlaması sağlanacak. Ekibin hedefi 40 bin avro toplamak. Sonrasında çalıştırma işini üç ayda bitirmeyi hedefliyorlar. Kickstarter sayfasında da belirtildiği gibi projenin dikkat edilmesi gereken bazı hususları bulunuyor. VLC’nin ARM tabanlı Windows RT versiyonu hemen çıkmayabilir, ileride gelecek bir güncelleme dahilinde bu desteğin sağlanması hedefleniyor. Ne var ki, bu versiyon çıksa bile yasaklanmış API’ların çağrılması onun Windows Mağaza üzerinden indirilmesine engel olacaktır.

Kickstarter kampanyasıyla bağış toplamaya başlamak VLC ekibinin geliştirme hızında bir değişim olduğuna da işaret olabilir. Ekip geçmişte web sitesi üzerinde isteğe bağlı olarak topladığı kişisel bağışlarla çalışmalar yapıyordu. Bu sefer ise ortaya doğrudan bir amaç ve toplanılması hedeflenen miktar ortaya konarak yola çıkılıyor. Umarız ekip en kısa sürede hedeflediği parayı toplar ve eksiksiz bir Windows 8 sürümü için çalışmaya başlar.

İlgili >> Kickstarter, Videolan

İLGİLİ HABERLER