EğlenceManşetler

VLC ekibi Windows 8 uygulaması için açtığı bağış kampanyasında hedeflenen miktara ulaştı

VLC’nin Windows 8’in modern tasarımını destekleyen yeni versiyonunun geliştirilmesi için açılmış olan Kickstarter bağış kampanyasında toplanması hedeflenen miktara ulaşıldı. Hedeflenen 40 bin pound tutarındaki paraya sadece beş günde ulaşan ekip artık çalışmalara başlayabilir. Açık kaynak kodlu VLC’nin Windows 7 versiyonu Windows 8 bilgisayarlarında da çalışıyor; ancak söz konusu Microsoft’un ARM tabanlı işletim sistemi Windows RT olunca durum değişiyor.

VLC ekibi Microsoft’un işletim sistemlerinde seçtiği yeni tasarımını destekleyen yepyeni bir yazılım geliştirecek, bunun hem Windows platformlarında hem de Windows Phone 8’de çalışması hedefleniyor. VLC ekibi çalışmalarını üç ay içinde bitirmeyi hedefliyor. Geçen hafta çıkan örnek taslaklar da uygulamanın kabaca neye benzediğini göstermişti. Uygulama geniş yelpazedeki video formatlarını desteklemenn yanı sıra DVD’leri ve şifrelenmemiş Blu-ray disklerini de oynatabilecek.

Kickstarter kampanyasında hedeflenen miktara ulaşıldı, ancak ekibe bundan sonra yapılacak ek bağışlar kamera giriş desteği, DLNA istemci ve sunucu entegrasyonu, bağlı cihazlar için destek ve hatta Microsoft’un SmartGlass adını verdiği ikinci ekran uygulamasını destekleme gibi ek özelliklerin de hayata geçirilmesine yardımcı olacaktır.

İlgili >> TheNextWeb, Kickstarter (VLC)

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER