Teknoloji

VLC 4.0 sürümüyle yeni bir arayüze kavuşacak

vlc 4.0

Çok sayıda platformda en popüler medya oynatma araçları arasında yer alan VLC, önümüzdeki aylarda yayınlanacak 4.0 arayüzüyle yeni bir görünüme kavuşacak. VideoLAN Vakfı’nın başkanı Jean-Baptiste Kempf, yeni sürümle birlikte gelecek yeni arayüzün uygulamayı biraz daha modern göstereceğini dile getirdi.

Protocol sitesinde yer alan habere göre, VideoLAN ekibi yazılıma daha fazla çevrimiçi entegre etmek için çalışıyor. Buna ek olarak, VLC’yi bir web sayfasında çalıştırmanın yolları da aranıyor. VideoLAN bir taraftan da IMDb’ye rakip olacak bir platform hazırlıyor.

VLC’nin geliştiricisi VideoLAN, yeni arayüzün nasıl görüneceği konusundaki ilk işaretleri 2019’un şubat ayında FOSDEM konferansında vermişti. O dönemde paylaşılan ekran görüntülerinde arayüzdeki gri ağırlıklı temaların yerini şeffaf arayüz unsurlarının ve modern görünümlü ikonların alması dikkat çekmişti. Kempf, o dönemde yaptığı açıklamada “Endişelenmeyin. Komut satırını kullanmaya devam edebilirsiniz” şeklinde bir şaka da yapmıştı.

VideoLAN ekibi bir yandan da yazılıma daha fazla çevrimiçi içerik getirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Bunun için üçüncü taraf videolara eklenti desteği sunuluyor. Gelecekte Plex’inkine benzer şekilde reklam desteğiyle ücretsiz videolar göstermek de olasılıklar arasında sayılıyor. Yazılımın internet tarayıcılarında daha kolay çalışacak versiyonu için de hazırlıklar devam ediyor.

IMDb’ye rakip platform çalışmaları ise VideoLAN bünyesinde “Moviepedia Projesi” adıyla devam ediyor. Bu platformda film bilgileri kullanıcılar tarafından güncellenecek. Platformun yürütmesini de kullanıcılar üstlenecek.

VLC 4.0 için hâlâ kesin bir çıkış tarihi açıklanmış değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER