Teknoloji

Xiaomi Mi 11 Ultra sızıntısı sürpriz özelliği gösteriyor

xiaomi mi 11 ultra

Xiaomi Mi 11, 2020’nin son günlerinde tanıtılmıştı. Akıllı telefon etkileyici özellikleri uygun fiyat karşılığında sunmasıyla dikkat çekmişti. Mi 11’in Lite, Pro ve Ultra isimlerini taşıması beklenen kardeşleri ise henüz resmiyet kazanmış değil. Ancak sızıntılar sayesinde bu telefonlar hakkında fikir edinmek de mümkün oluyor. Xiaomi Mi 11 Ultra ile ilgili en son sızıntı, serinin amiral gemisinin dikkat çekici bir özelliğe sahip olacağını gösteriyor.

Sızan fotoğraflarda ve videoda, Mi 11 Ultra’nın arkasındaki büyük kamera adası göze çarpıyor. Burada iki büyük sensör ve periskop lensin yanında küçük bir ekranın bulunması dikkat çekiyor.

Söz konusu ekran, telefonun ana ekranını yansıtırken görülüyor. Ancak kamera aktif hâle getirildiğinde bu ekranın kameranın vizörü gibi işleyeceğini tahmin etmek çok zor değil. Ekran küçük olduğu için bu ekranı görmek kolay olmayacaktır. Yine de, arka kameranın gücünden selfie’lerde de faydalanmak için makul bir yöntem olduğu söylenebilir.

Bu noktada Mi 11 Ultra’nın söz konusu ikinci ekran çözümünün kullanıldığı ilk cihaz olmayacağını hatırlatmakta fayda var. Yaklaşık üç yıl önce piyasaya çıkan Meizu Pro 7’nin arkasında da aynı işlevi gören ikinci bir ekran bulunuyordu.

xiaomi mi 11 ultra

Xiaomi Mi 11 Ultra için videoda bahsedilen diğer özellikler Mi 11’le hemen hemen aynı. Ancak daha büyük pil kapasitesi, 67W hızlı kablolu ve kablosuz şarj, IP68 suya ve toza karşı dayanıklılık gibi özellikler Mi 11 Ultra’yı standart Mi 11’den ayıracağa benziyor. Mi 11 Ultra’nın tanıtım tarihi ise belirsizliğini koruyor.

İLGİLİ HABERLER