Teknoloji

Vivoo akıllı tuvalet cihazıyla evde idrar tahlilini mümkün kılıyor

vivoo akıllı tuvalet cihazı
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

CES 2023 de geçmiş yıllar gibi sağlık odaklı pek çok duyuruya sahne oluyor. Bu yıl sağlık ve teknolojiyi buluşturan cihazlar arasında idrar tahlili yapabilmek popüler bir özellik gibi görünüyor. Withings U-Scan‘in ardından Vivoo akıllı tuvalet cihazı da evde hızlı bir şekilde idrar analizini mümkün kılıyor.

Vivoo’nun cihazı klozetin dışına yerleştirilen bir eklenti niteliğinde. Bu noktada Vivoo’nun birkaç yıldır özellikle yaşlı bakımı, evde hasta bakımı gibi alanlar için evde idrar testi imkanı sunduğunu belirtmek gerekiyor. Yeni akıllı tuvalet cihazı da kullanıcıların idrarlarını analiz edip sonuçları telefonlarına gönderebiliyor.

Vivoo’nun cihazı da turnusol kağıdı şeritleri ve optik bir okuyucuyla idrar analizi yapıyor ve 90 saniye içinde dört sağlık kriteri çerçevesinde kullanıcıların karşısına bir sonuç sunuyor. Şirket bu sonuçların bazı eksikliklerin ve sorunların göstergesi olabileceğini ve bazı koşullar için erken tespit imkanı verebileceğini belirtiyor.

Vivoo akıllı tuvalet cihazı sayesinde beslenme önerisi sunabiliyor

Vivoo’dan verilen bilgiye göre, bu cihazla birlikte vücudun su, magnezyum, pH, protein ve sodyum seviyelerini takip etmek mümkün oluyor. Şirket bu ölçümlerin tıbbi kullanım amacı taşımadığının altını çiziyor. Yine de, kullanıcılara beslenme ve vitamin takviyesi önerisi de yapılabiliyor.

Vivoo akıllı tuvalet cihazının temizliğinin kolay olduğunu belirtmeyi de ihmal etmiyor. Şirket tasarımın ergonomik olduğunu da vurguluyor.

İLGİLİ HABERLER